Kluski leniwe na słodko bez glutenu - Przepis
Szybkie/łatwe

Kluski leniwe na słodko bez glutenu

Kluski leniwe na słodko bez glutenu

  • 00:20
  • 2
  • Łatwy
00:20
2
Łatwy

W niektórych domach pojawiają się tylko na wytrawnie, w niektórych tylko na słodko. Mowa oczywiście o kluskach! Przygotowaliśmy dla Ciebie przepis na pyszne, leniwe kluski w wersji bezglutenowej, które idealnie sprawdzą się na słodkie śniadanie czy nawet obiad. Możesz je podawać z owocami, brązowym cukrem czy syropem klonowym. 

Składniki

  • 50 g mąki ryżowej
  • 150 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 400 g twarogu z wiaderka
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 łyżki cukru pudru
  • 1 jajko
  • szczypta soli

Kluski możesz podawać z brązowym cukrem, syropem klonowym lub owocami.

Składniki
  • 50 g mąki ryżowej
  • 150 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 400 g twarogu z wiaderka
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 łyżki cukru pudru
  • 1 jajko
  • szczypta soli
Zobacz ten przepis na ws.pl
Szybkie/łatwe ->

Przepisy z kategorii Szybkie/łatwe