1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Szybkie/łatwe
  4. Kluski leniwe na słodko bez glutenu

Kluski leniwe na słodko bez glutenu

kluski leniwe na słodko podane z owocami, malinami i jagodami na talerzyku
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

W niektórych domach pojawiają się tylko na wytrawnie, w niektórych tylko na słodko. Mowa oczywiście o kluskach! Przygotowaliśmy dla Ciebie przepis na pyszne, leniwe kluski w wersji bezglutenowej, które idealnie sprawdzą się na słodkie śniadanie czy nawet obiad. Możesz je podawać z owocami, brązowym cukrem czy syropem klonowym. 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto na kluski:

  • Krok 1

    Twaróg, mąki, cukier, cukier z wanilią bez glutenu, jajko i sól zagnieć na stolnicy. 

  • Krok 2

    Gdy ciasto będzie gładkie uformuj dłońmi wałeczek i nożem odkrawaj w poprzek kluseczki.

  • Krok 3

    Kluseczki gotuj we wrzącej, osolonej wodzie około 3 minut aż wypłyną i będą miękkie.

Kluski możesz podawać z brązowym cukrem, syropem klonowym lub owocami.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej