Kluski leniwe na słodko bez glutenu


W niektórych domach pojawiają się tylko na wytrawnie, w niektórych tylko na słodko. Mowa oczywiście o kluskach! Przygotowaliśmy dla Ciebie przepis na pyszne, leniwe kluski w wersji bezglutenowej, które idealnie sprawdzą się na słodkie śniadanie czy nawet obiad. Możesz je podawać z owocami, brązowym cukrem czy syropem klonowym.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto na kluski:
-
Krok 1
Twaróg, mąki, cukier, cukier z wanilią bez glutenu, jajko i sól zagnieć na stolnicy.
-
Krok 2
Gdy ciasto będzie gładkie uformuj dłońmi wałeczek i nożem odkrawaj w poprzek kluseczki.
-
Krok 3
Kluseczki gotuj we wrzącej, osolonej wodzie około 3 minut aż wypłyną i będą miękkie.
Kluski możesz podawać z brązowym cukrem, syropem klonowym lub owocami.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze