Czekolada z dodatkiem owoców i orzechów
Przygotowując domową tabliczkę czekolady zawsze masz pewność, że znajdują się w niej Twoje ulubione składniki. Orzechy, ulubione liofilizowane owoce, a może płatki migdałów? Dodaj do czekolady wszystko co uwielbiasz i ciesz się jej smakiem nie tylko w Walentynki 💖! Czekolada z dodatkiem owoców i orzechów sprawdzi się równiez doskonale jako słodki prezent 🍫.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie czekolady z dodatkami:
-
Krok 1
Umyj dokładnie foremkę silikonową i na koniec najlepiej przetrzyj ją spirystusem. Dzięki temu pozbędziesz się tłustych plam i pyłu.
-
Krok 2
Czekoladę połam na kawałki i umieść ją w miseczce nad garnkiem z gotującą się wodą. Delikatnie podgrzewaj, mieszając i sprawdzając temperaturę. Przestań podgrzewać czekoladę, gdy osiągnie ona temperaturę 42°C. Następnie ściągnij podgrzaną czekoladę i mieszaj ją, aż temperatura spadnie do 30°C.
-
Krok 3
Czekoladę przelej do foremki i posyp ją ulubionymi dodatkami.
-
Krok 4
Odstaw do chłodnego pomieszczenia do zastygnięcia.
Porada:
Do czekolady możesz wykorzystać dowolne dodatki: pistacje, żurawinę, a może płatki róży? Sprawdź jakie jest Twoje ulubione połączenie smakowe. 😃
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/szybkie-latwe/szybki-przepis-na-czekolade-z-dodatkiem-owocow-i-orzechow |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze