1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Wega艅skie
  4. Owsiane ciasto z jagodami

Owsiane ciasto z jagodami

owsiane ciasto z jagodami posypane migda艂ami na bia艂ym talerzyku- Wszystkiego S艂odkiego
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Lubisz p艂atki owsiane w ka偶dej postaci? 艢wietnie! 馃槉 Oto proste w przygotowaniu ciasto nie tylko dla fanów zdrowego trybu 偶ycia! Jest smaczne, po偶ywne i mocno jagodowe, dlatego zasmakuje zarówno m艂odszym jak i starszym fanom s艂odko艣ci. 馃槉


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto owsiane:

  • Krok 1

    Kwadratowa foremk臋 o wymiarach 21 x 21 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180C.

    Kwadratowa foremka firmy Dr. Oetker wy艂o偶ona papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    Wymieszaj ze soba p艂atki owsiane, m膮k臋 偶ytni膮, cukier kokosowy, otart膮 skórk臋 z cytryny, proszek do pieczenia i szczypt臋 soli.

    Przygotowane sk艂adniki na ciasto owsiane: otarta sk贸rka z cytryny na desce, p艂atki owsiane, proszek do pieczenia i m膮ka 偶ytnia w miseczkach. Cukier kokosowy Dr. Oetkera i szczypta soli.
  • Krok 3

    Do wymieszanych wcze艣niej sk艂adników dodaj mi臋kki olej kokosowy i zagnie膰 dok艂adnie ciasto.

    Wcze艣niej wymieszane suche sk艂adniki w misce, a obok olej kokosowy.
  • Krok 4

    Podziel ciasto na 2 cz臋艣cie ( mniejsz膮 - na kruszonk臋 i wi臋ksz膮 na spód ciasta). Roz艂ó偶 ciasto na spodzie formy i dobrze doci艣nij. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut. Mniejsz膮 cz臋艣膰 ciasta na kruszonk臋, wstaw do lodówki.

    Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i pozostaw do przestudzenia.

    Ciasto owsiane na艂o偶one do kwadratowej formy. Obok cz臋艣膰 ciasta na kruszonk臋.

Masa jagodowa:

  • Krok 5

    Jagody prze艂ó偶 do miski, a d偶em podgrzej w garnku. Nast臋pnie wymieszaj go z jagodami.

    Zamro偶one jagody w misce. Obok d偶em w garnuszku.
  • Krok 6

    M膮k臋 ziemniaczan膮 wymieszaj dobrze w zimnej wodzie. Przelej do masy jagodowej i dobrze wymieszaj.

    Masa z jag贸d i d偶emu w misce. Obok m膮ka ziemniaczana wymieszana w wodzie.
  • Krok 7

    Mas臋 jagodow膮 prze艂ó偶 na podpieczony spód. Posyp pozosta艂膮 cz臋艣ci膮 ciasta i p艂atkami migda艂ów. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180C.

    Wy艂o偶ona masa jagodowa na podpieczony sp贸d. Obok w miseczce kruszonka.

Ciasto owsiane:

  • Krok 8

    Upieczone ciasto wyci膮gnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Nast臋pnie prze艂ó偶 je do lodówki do sch艂odzenia na oko艂o 2-3 godziny. W tym czasie masa jagodowa powinna si臋 艣ci膮gn膮膰.

    Upieczone ciasto owsiane z jagodami, posypane p艂atkami migda艂贸w.

呕eby ciasto utrzymywa艂o 艂adnie swoj膮 konsytencj臋, przed podaniem musi by膰 przechowywane w lodówce.


Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej