Wegańskie

Wegańskie ciasto marchewkowe bez glutenu

Wegańskie ciasto marchewkowe bez glutenu

  • 08:20
  • 16
  • Łatwy
08:20
16
Łatwy

Czy wiecie, że aby przygotować zdrowe, pyszne, a przede wszystkim SŁODKIE ciasto marchewkowe nie potrzeba dodatku ani grama białego cukru? 😊 W tym przepisie użyłam cukier kokosowy i syrop z agawy! Aby mój deser był wegański, jajka zastąpiłam siemieniem lnianym, zaś polewę przygotowałam na bazie nerkowców! To pyszne i zdrowe ciasto idealne na jesień. Mniam!

Składniki

Ciasto:
  • 30 g zmielonego siemienia lnianego
  • 120 ml wody
  • 250 g startej marchewki
  • 7 g startego imbiru
  • 100 g orzechów włoskich
  • 300 g zmielonych płatków owsianych bez glutenu
  • 100 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 7 g Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 7 g Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 10 g Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 20 ml soku z cytryny
  • 150 ml mleka migdałowego
Krem z nerkowców:
  • 150 g orzechów nerkowca
  • 70 ml mleka migdałowego
  • 30 g syropu z agawy
  • 20 ml soku z cytryny
  • 30 g orzechów włoskich
Składniki
Ciasto:
  • 30 g zmielonego siemienia lnianego
  • 120 ml wody
  • 250 g startej marchewki
  • 7 g startego imbiru
  • 100 g orzechów włoskich
  • 300 g zmielonych płatków owsianych bez glutenu
  • 100 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 7 g Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 7 g Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • 10 g Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 20 ml soku z cytryny
  • 150 ml mleka migdałowego
Krem z nerkowców:
  • 150 g orzechów nerkowca
  • 70 ml mleka migdałowego
  • 30 g syropu z agawy
  • 20 ml soku z cytryny
  • 30 g orzechów włoskich
Zobacz ten przepis na ws.pl
Wegańskie ->

Przepisy z kategorii Wegańskie