1. Strona główna
  2. Ciastopedia
  3. L
  4. Lemon curd

Lemon curd

Lemon curd w szklanym naczyniu.

Lemon curd

Lemon curd to angielski krem cytrynowy na bazie żółtek, soku z cytryny, skórki cytrynowej, cukru oraz masła. Krem jest delikatny, ma intensywnie żółty kolor i wyraźnie cytrynowy smak. Można go wykorzystać do wypełnienia babeczek lub jako polewę.

Wystudzony lemon curd połączony z ubitą śmietanką, serem twarogowym lub z mascarpone pozwoli stworzyć pyszny orzeźwiający krem lub cytrynowy sernik. Zastosowań na ten pyszny krem jest wiele, a ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia!


 
Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej