Prosty chlebek dyniowy



Gdy liście zaczynają tańczyć na wietrze, a kubek z herbatą paruje jak mała chmurka szczęścia – na kuchenną scenę wkracza chlebek dyniowy. Miękki, aromatyczny i cudownie wilgotny, pachnie cynamonem i jesienią w najlepszym wydaniu. To idealny sposób, by wykorzystać puree z dyni i poczuć magię sezonu w każdym kęsie🍂
Chlebek dyniowy to poważna konkurencja dla chlebka bananowego! Pasuje zarówno do porannej kawy, jak i wieczornego kubka kakao ☕pod ulubionym kocykiem🎃
👉 Świetnie smakuje z masłem, miodem lub po prostu solo – bo gdy pachnie tak jak jesień, nic więcej nie trzeba.
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Dr. Oetker, Bosch oraz Mąka Polka.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto dyniowe
-
Krok 1
Wszytskie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.
Umieść je w misie robota i krótko zmiksuj.
-
Krok 2
Mąkę i pozostałe suche składniki przesiej do miski i wymieszaj.
-
Krok 3
Dodaj do misy i zmiksuj krótko.
-
Krok 4
Prostokątną formę o długości 25 cm.
-
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180°C i piecz około 50 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/babki-i-ciasta-ucierane/prosty-chlebek-dyniowy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze