1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Bezglutenowe galette z brzoskwiniami i tymiankiem

Bezglutenowe galette z brzoskwiniami i tymiankiem

Bezglutenowe galette z brzoskwiniami i tymiankiem po艂o偶one na drewnianej, okr膮g艂ej paterze
Bezglutenowe galette z brzoskwiniami i tymiankiem po艂o偶one na drewnianej, okr膮g艂ej paterze
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Tym razem przychodz臋 do Was z przepisem na wyj膮tkowe ciasto – bezglutenowe galette. Królow膮 deseru w tym przypadku jest soczysta brzoskwinia.馃崙 Po艂膮czenie z malinami, ga艂膮zkami tymianku i p艂atkami migda艂ów daje wyj膮tkowo oryginalny smak. Tymianek idealnie wspó艂gra z brzoskwiniami. Brzmi dobrze? Zapraszam do wypróbowania przepisu, dzi臋ki któremu wyczarujesz deser, który zniknie z talerzy w zaledwie kilka minut 馃嵔锔


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sp贸d do galette:

  • Krok 1

    M膮k臋 migda艂ow膮, jaglan膮, ziemniaczan膮, cukier trzcinowy, cukier z wanili膮 i szczypt臋 soli wymieszaj.

    M膮ka migda艂owa, jaglana, ziemniaczana, cukier kokosowy, cukier z wanili膮 Dr. Oetkera i szczypta soli w osobnych miseczkach
  • Krok 2

    Dodaj wod臋, jajko i rozpuszczony olej kokosowy.

    Woda, jajko i rozpuszczony olej kokosowy w osobnych miseczkach
  • Krok 3

    Ciasto zagnie膰 i wstaw do lodówki na oko艂o 30 minut, do sch艂odzenia.

    Zagniecione kruche ciasto zawini臋te w foli臋 po艂o偶one na blacie
  • Krok 4

    Sch艂odzone ciasto rozwa艂kuj na wy艂o偶onej papierem do pieczenia blasze. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C.

    Sch艂odzone ciasto rozwa艂kowane na prostok膮tnej blasze z wyposa偶enia piekarnika
  • Blacha wentylowana do ciasteczek

    Blacha wentylowana do pieczenia marki Wilton wykonana zosta艂a w systemie Recipe Right Air, dzi臋ki kt贸remu ciep艂o r贸wnomiernie rozprowadza si臋 po blaszce. Pow艂oka adhezyjna sprawia, 偶e pod wypieki nie trzeba wyk艂ada膰 papieru do pieczenia, a to wszystko bez przywierania!

Nadzienie brzoskwiniowe do galette:

  • Krok 5

    Cukier trzcinowy wymieszaj z m膮k膮 migda艂ow膮. Mieszank臋 rozsyp równomiernie na rozwa艂kowanym cie艣cie.

    Cukier kokosowy Dr. Oetkera i m膮ka migda艂owa w miseczkach
  • Krok 6

    Brzoskwinie pokrój w pó艂plastry. Je偶eli mo偶esz usu艅 z nich skór臋.

    Brzoskwinie pokrojone na p贸艂plastry
  • Krok 7

    U艂ó偶 brzoskwinie na 艣rodku ciasta.

    Brzoskwinie u艂o偶one na 艣rodku kruchego ciasta
  • Krok 8

    Ciasto posyp malinami, kilkoma ga艂膮zkami tymianku i p艂atkami migda艂ów.

    Brzoskwinie, maliny, tymianek i migda艂y u艂o偶one na cie艣cie.
  • Krok 9

    Delikatnie zawi艅 brzegi ciasta do 艣rodka i wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 40 minut.

    Galette z owocami po艂o偶one na papierze do pieczenia i na blaszce.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/bezglutenowe-galette-z-brzoskwiniami-i-tymiankiem

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej