Bez glutenu

Bezglutenowe galette z brzoskwiniami i tymiankiem

Bezglutenowe galette z brzoskwiniami i tymiankiem

  • 01:50
  • 10
  • ┼üatwy
01:50
10
Łatwy

Tym razem przychodz─Ö do Was z przepisem na wyj─ůtkowe ciasto – bezglutenowe galette. Królow─ů deseru w tym przypadku jest soczysta brzoskwinia.­čśŐ Po┼é─ůczenie z malinami, ga┼é─ůzkami tymianku i p┼éatkami migda┼éów daje wyj─ůtkowo oryginalny smak. Tymianek idealnie wspó┼égra z brzoskwiniami. Brzmi dobrze? Zapraszam do wypróbowania przepisu, dzi─Öki któremu wyczarujesz deser, który zniknie z talerzy w zaledwie kilka minut.

Składniki

Sp├│d:
  • 100 g m─ůki migda┼éowej
  • 100 g m─ůki jaglanej
  • 80 g skrobi ziemniaczanej
  • 50 g Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera
  • 2 ┼éy┼╝eczki Cukru z wanili─ů Bourbon z Madagaskaru Bez glutenu Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 1 ┼éy┼╝eczka wody
  • 1 jajko
  • 120 g rozpuszczonego oleju kokosowego
Nadzienie:
  • 1 ┼éy┼╝eczka Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera
  • 1 ┼éy┼╝eczka m─ůki migda┼éowej
  • 4 brzoskwinie
  • 50 g malin
  • tymianek
  • 10 g p┼éatk├│w migda┼é├│w
Składniki
Sp├│d:
  • 100 g m─ůki migda┼éowej
  • 100 g m─ůki jaglanej
  • 80 g skrobi ziemniaczanej
  • 50 g Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera
  • 2 ┼éy┼╝eczki Cukru z wanili─ů Bourbon z Madagaskaru Bez glutenu Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 1 ┼éy┼╝eczka wody
  • 1 jajko
  • 120 g rozpuszczonego oleju kokosowego
Nadzienie:
  • 1 ┼éy┼╝eczka Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera
  • 1 ┼éy┼╝eczka m─ůki migda┼éowej
  • 4 brzoskwinie
  • 50 g malin
  • tymianek
  • 10 g p┼éatk├│w migda┼é├│w
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu