1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Szybkie/łatwe
  4. Czekoladowe trufle z miodem

Czekoladowe trufle z miodem

Czekoladowe trufle z miodem w słoiczkach w świątecznej, bożonarodzeniowej aranżacji - Wszystkiego Słodkiego
Czekoladowe trufle z miodem w słoiczkach w świątecznej, bożonarodzeniowej aranżacji - Wszystkiego Słodkiego
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Pyszne czekoladowe trufle (pralinki) z marcepanem i miodem. Dzięki wzbogaceniu miodem i masłem trufle rozpływają się w ustach. Idealnie sprawdzą się jako słodka przekąska lub własnoręcznie przygotowany prezent na święta Bożego Narodzenia. 🎁 Przygotowuje się je w mgnieniu oka. 😊


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie czekoladowych trufli z miodem:

  • Krok 1

    Podziel marcepan na mniejsze kawałki i razem z masłem włóż do miski. Ubijaj około 5 minut przy użyciu miksera, aż masa się połączy.

  • Krok 2

    Posiekaj gorzką czekoladę na większe kawałki, rozpuść ją w kąpieli wodnej i przełóż do maślanej mieszanki. Dodaj miód i cynamon. 

  • Cynamon mielony z Indonezji Dr. Oetker

    Cynamon mielony to intensywna, słodko-korzenna przyprawa idealna do wypieków, deserów, kawy czy grzanego wina.

  • Krok 3

    Foremkę o wymiarach 23 cm x 15 cm wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej masę truflową i wstaw do lodówki na 30 minut. 

  • Krok 4

    W międzyczasie mleczną czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.

    Schłodzoną masę truflową pokrój na kostki o wymiarach 2 cm x 2 cm, umieść je na kratce i polej płynną mleczną czekoladą. Włóż do lodówki na kolejne 30 minut. 

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/szybkie-latwe/czekoladowe-trufle-z-miodem

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej