1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Szybkie/艂atwe
  4. Czekoladowe trufle z miodem

Czekoladowe trufle z miodem

Dr. Oetker  - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Pyszne czekoladowe trufle (pralinki) z marcepanem i miodem. Dzi臋ki wzbogaceniu miodem i mas艂em trufle rozp艂ywaj膮 si臋 w ustach. Idealnie sprawdz膮 si臋 jako s艂odka przek膮ska lub w艂asnor臋cznie przygotowany prezent na 艢wi臋ta 馃巵 Przygotowuje si臋 je w oka mgnieniu!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Trufle:

  • Krok 1

    Podziel marcepan na mniejsze kawa艂ki i wraz z mas艂em w艂ó偶 do miski. Ubijaj oko艂o 5 minut przy u偶yciu miksera, a偶 masa si臋 po艂膮czy.

  • Krok 2

    Podziel marcepan na mniejsze kawa艂ki i wraz z mas艂em w艂ó偶 do miski. Ubijaj oko艂o 5 minut przy u偶yciu miksera, a偶 masa si臋 po艂膮czy.

  • Krok 3

    Wy艂ó偶 foremk臋 23 x 15 cm papierem do pieczenia, prze艂ó偶 mas臋 truflow膮 do formy i wstaw do lodówki na 20 minut. 

  • Krok 4

    W trakcie tych 20 minut, rozpu艣膰 mleczn膮 czekolad臋 w k膮pieli wodnej. Pokrój mas臋 truflow膮 na kostki o wymiarach 2 x 2 cm, umie艣膰 je na kratce i polej p艂ynn膮, mleczn膮 czekolad膮. W艂ó偶 do lodówki na 20 minut. 


Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej