Czekoladowe trufle z miodem
Pyszne czekoladowe trufle (pralinki) z marcepanem i miodem. Dzięki wzbogaceniu miodem i masłem trufle rozpływają się w ustach. Idealnie sprawdzą się jako słodka przekąska lub własnoręcznie przygotowany prezent na święta Bożego Narodzenia. 🎁 Przygotowuje się je w mgnieniu oka. 😊
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie czekoladowych trufli z miodem:
-
Krok 1
Podziel marcepan na mniejsze kawałki i razem z masłem włóż do miski. Ubijaj około 5 minut przy użyciu miksera, aż masa się połączy.
-
Krok 2
Posiekaj gorzką czekoladę na większe kawałki, rozpuść ją w kąpieli wodnej i przełóż do maślanej mieszanki. Dodaj miód i cynamon.
-
Krok 3
Foremkę o wymiarach 23 cm x 15 cm wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej masę truflową i wstaw do lodówki na 30 minut.
-
Krok 4
W międzyczasie mleczną czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Schłodzoną masę truflową pokrój na kostki o wymiarach 2 cm x 2 cm, umieść je na kratce i polej płynną mleczną czekoladą. Włóż do lodówki na kolejne 30 minut.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/szybkie-latwe/czekoladowe-trufle-z-miodem |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze