Brownie z awokado
Brownie z awokado 🥑- czyli pomysł dla wszystkich poszukujących sprawdzonego, zdrowego przepisu na idealne, wilgotne brownie! Jak wiecie uwielbiam klasyczne ciasta w nieco innych, zdrowszych odsłonach i tym razem postanowiłam stworzyć pyszne, mięciutkie, intensywnie czekoladowe brownie. Spróbujecie? 😊
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na brownie z awokado:
-
Krok 1
Foremkę o wymiarach: 21 cm x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia, a piekarnik rozgrzej do 190°C.
-
Marta poleca
Forma kwadratowa, idealna do brownie! Specjalna powłoka zapobiega przywieraniu ciasta i sprawia, że foremkę można łatwo umyć. Lubię ją również za piękny, stylowy wygląd - świetnie wygląda w każdej kuchni!
-
Krok 2
Jajka utrzyj z brązowym cukrem i rozpuść czekoladę ( w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej).
-
Krok 3
Wymieszaj razem jajka z brązowym cukrem, kakao, zmielonymi migdałami i szczyptą soli. Na końcu dodaj rozpuszczoną czekoladę i dobrze wymieszaj.
-
Krok 4
Dojrzałe awokado rozgnieć za pomocą widelca, a następnie dodaj do masy czekoladowej.
-
Krok 5
Ciasto przełóż do formy i piecz przez 30 minut.
-
Krok 6
Upieczone brownie z awokado pozostaw do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/brownie-z-awokado |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze