1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Brownie z awokado

Brownie z awokado

Brownie z awokado bez glutenu
Brownie z awokado bez glutenu
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Brownie z awokado - czyli pomysł dla wszystkich poszukujących sprawdzonego, zdrowego przepisu na idealne, wilgotne brownie! Jak wiecie uwielbiam klasyczne ciasta w nieco innych, zdrowszych odsłonach i tym razem postanowiłam stworzyć pyszne, mięciutkie, intensywnie czekoladowe brownie. Spróbujecie? :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Brownie:

  • Krok 1

    Foremkę o wymiarach: 21 cm x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia, a piekarnik rozgrzej do 190°C.

    forma wyłożona papierem do pieczenia
  • Krok 2

    Jajka utrzyj z brązowym cukrem i rozpuść czekoladę ( w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej).

    kakao, jajka w miseczkach
  • Krok 3

    Wymieszaj razem jajka z brązowym cukrem, kakao, zmielonymi migdałami i szczyptą soli. Na końcu dodaj rozpuszczoną czekoladę i dobrze wymieszaj.

    masa jajeczna, zmielone migdały, kakao, czekolada w miskach
  • Krok 4

    Dojrzałe awokado rozgnieć za pomocą widelca, a następnie dodaj do masy czekoladowej.

    masa czekoladowa, awokado w miseczkach
  • Krok 5

    Ciasto przełóż do formy i piecz przez 30 minut. 

    surowe brownie w formie
  • Krok 6

    Upieczone brownie pozostaw do wystudzenia.

    upieczone brownie w formie na kratce
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/brownie-z-awokado

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej