Czekoladowy biszkopt kokosowy z malinami - Przepis
Bez glutenu

Czekoladowy biszkopt kokosowy z malinami

Czekoladowy biszkopt kokosowy z malinami

  • 01:00
  • 16
  • Łatwy
01:00
16
Łatwy

Czekoladowy biszkopt kokosowy z malinami jest aromatycznym bezglutenowym ciastem. Puszysty, czekoladowy, pachnący i słodki - tak opisałabym biszkopt, który upiekłam na mące kokosowej. Przed pieczeniem, w ciasto lekko wcisnęłam maliny, które zostały otulone biszkoptem. Nadają one ciastu charakterystycznego, malinowego smaku,:) Wystudzone ciasto ozdobiłam domową polewą czekoladową. :)

Składniki

Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 80 g cukru
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 75 g mąki kokosowej
  • 1,5 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 2 łyżki kakao
  • świeże maliny
Do dekoracji:
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 50 ml śmietanki 30%
Składniki
Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 80 g cukru
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 75 g mąki kokosowej
  • 1,5 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 2 łyżki kakao
  • świeże maliny
Do dekoracji:
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 50 ml śmietanki 30%
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu