Bezglutenowe pączki z ksylitolem


Bezglutenowe pączki z ksylitolem, czyli pączki w nieco odchudzonej wersji! Zbliżający się Tłusty Czwartek, ale też cały karnawał to idealny czas, aby przygotować ten znany i lubiany deser! Mój sekret pysznego ciasta to dodanie twarogu sernikowego, dzięki któremu ciasto jest wilgotne i puszyste. Po prostu musicie wypróbować, aby przekonać się jak świetnie smakują! Zamiast cukru użyłam ksylitolu - pączki są równie słodkie, ale mają znacznie mniej kalorii Po usmażeniu, aby wzbogacić smak, posypałam je słodkim cynamonem. Mini pączusie "na raz" gotowe! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Pączki:
-
Krok 1
Jajka ubij z ksylitolem do jasnej i puszystej konsystencji. aj.
-
Krok 2
Następnie dodaj sól oraz twaróg i dokładnie wymieszaj. Na koniec wsyp przesianą mąkę ryżową, proszek do pieczenia i wymieszaj.
-
Krok 3
Następnie formuj kulki i wrzucaj na olej nagrzany do 175°C. Zrumienione pączki układaj na ręczniku papierowym.
Dekorowanie:
-
Krok 4
Wymieszaj ksylitol z cynamonem. Mieszanką obsyp pączki.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze