1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Bezglutenowe pączki z ksylitolem

Bezglutenowe pączki z ksylitolem

Marta Dmochowska - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Bezglutenowe pączki z ksylitolem, czyli pączki w nieco odchudzonej wersji! Zbliżający się Tłusty Czwartek, ale też cały karnawał to idealny czas, aby przygotować ten znany i lubiany deser! Mój sekret pysznego ciasta to dodanie twarogu sernikowego, dzięki któremu ciasto jest wilgotne i puszyste. Po prostu musicie wypróbować, aby przekonać się jak świetnie smakują!  Zamiast cukru użyłam ksylitolu - pączki są równie słodkie, ale mają znacznie mniej kalorii Po usmażeniu, aby wzbogacić smak, posypałam je słodkim cynamonem. Mini pączusie "na raz" gotowe! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Pączki:

  • Krok 1

    Jajka ubij z ksylitolem do jasnej i puszystej konsystencji. aj.

    jajka i ksylitol
  • Krok 2

    Następnie dodaj sól oraz twaróg i dokładnie wymieszaj. Na koniec wsyp przesianą mąkę ryżową, proszek do pieczenia i wymieszaj. 

  • Krok 3

    Następnie formuj kulki i wrzucaj na olej nagrzany do 175°C. Zrumienione pączki układaj na ręczniku papierowym.

Dekorowanie:

  • Krok 4

    Wymieszaj ksylitol z cynamonem. Mieszanką obsyp pączki.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej