Świąteczna bezglutenowa babka z bakaliami - Przepis | Wszystkiego Słodkiego
Bez glutenu

Świąteczna bezglutenowa babka z bakaliami

Świąteczna bezglutenowa babka z bakaliami

  • 01:20
  • 20
  • Łatwy
01:20
20
Łatwy

Osoby na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej absolutnie nie muszą rezygnować ze smaku bożonarodzeniowych wypieków! Specjalnie z myślą o nich, powstał przepis na Świąteczną bezglutenową babkę z bakaliami! Połączenie masła i mielonych migdałów sprawia, że ciasto pozostaje wilgotne, zaś lukrowa polewa z kandyzowaną pomarańczą już po pierwszym kęsie wprawia każdego w świąteczny nastrój!

Składniki

Składniki:
  • 300 g miękkiego masła bez laktozy
  • 250 g cukru
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 5 jajek rozmiar L
  • 350 g mąki ryżowej
  • 100 g mielonych migdałów
  • 15 g (2 łyżeczki) Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 60 ml mleka bez laktozy lub migdałowego/ryżowego
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 100 g rodzynek
  • 50 g posiekanych migdałów
  • sok z 1 pomarańczy
  • ok 200 g cukru pudru
Składniki
Składniki:
  • 300 g miękkiego masła bez laktozy
  • 250 g cukru
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 5 jajek rozmiar L
  • 350 g mąki ryżowej
  • 100 g mielonych migdałów
  • 15 g (2 łyżeczki) Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 60 ml mleka bez laktozy lub migdałowego/ryżowego
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 100 g rodzynek
  • 50 g posiekanych migdałów
  • 30-50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • sok z 1 pomarańczy
  • ok 200 g cukru pudru
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu

00:10
1
Łatwy
Przyprawa korzenna
Wszystkiego słodkiego
01:30
25
Łatwy
Trufle z cieciorki