Crumble bezglutenowe z rabarbarem i truskawkami


Crumble bezglutenowe z rabarbarem czyli jak wykorzystać sezonowe smaki w 100%! Dla wszystkich, którzy uważają, że w cieście najpyszniejsze jest nadzienie i kruszonka przepis ten jest spełnieniem marzeń. Sekret crumble tkwi bowiem w zapieczeniu owoców pod pyszną warstwą kruszonki! W dzisiejszym przepisie postanowiłam przygotować jej bezglutenową wersję, z lekkim aromatem kokosa i migdałów. Kruszonka otula rabarbarowo-truskawkowe nadzienie, z dodatkiem wanilii i pewnym zdrowym składnikiem, który znajdziecie w przepisie poniżej. :) Efekt – kwaśne i słodkie smaki idealnie się równoważą, dając pyszny deser, który zawsze się udaje! :)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Kruszonka:
-
Krok 1
Wymieszaj mąkę kokosową i ryżową. Dodaj migdały, cukier i cukier z wanilią.
-
Krok 2
Dodaj olej kokosowy o temperaturze pokojowej i wyrób ciasto na kruszonkę. Wstaw je do lodówki.
Owoce:
-
Krok 3
Rabarbar i truskawki pokrój na mniejsze kawałki. Owoce wymieszaj z nasionami chia, cukrem z wanilią i sokiem z cytryny.
-
Krok 4
Przełóż owoce do naczynia żaroodpornego i posyp kruszonką.
-
Krok 5
Piecz w temperaturze 180°C przez około 35-40 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze