1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Crumble bezglutenowe z rabarbarem i truskawkami

Crumble bezglutenowe z rabarbarem i truskawkami

Marta Dmochowska - zdj─Öcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Crumble bezglutenowe z rabarbarem czyli jak wykorzysta─ç sezonowe smaki w 100%! Dla wszystkich, którzy uwa┼╝aj─ů, ┼╝e w cie┼Ťcie najpyszniejsze jest nadzienie i kruszonka przepis ten jest spe┼énieniem marze┼ä. Sekret crumble tkwi bowiem w zapieczeniu owoców pod pyszn─ů warstw─ů kruszonki! W dzisiejszym przepisie postanowi┼éam przygotowa─ç jej bezglutenow─ů wersj─Ö, z lekkim aromatem kokosa i migda┼éów. Kruszonka otula rabarbarowo-truskawkowe nadzienie, z dodatkiem wanilii i pewnym zdrowym sk┼éadnikiem, który znajdziecie w przepisie poni┼╝ej. :) Efekt – kwa┼Ťne i s┼éodkie smaki idealnie si─Ö równowa┼╝─ů, daj─ůc pyszny deser, który zawsze si─Ö udaje! :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno┼Ťci
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Kruszonka:

  • Krok 1

    Wymieszaj m─ůk─Ö kokosow─ů i ry┼╝ow─ů. Dodaj migda┼éy, cukier i cukier z wanili─ů.

    m─ůka kokosowa, ry┼╝owa, migda┼éy, cukier w miseczkach, cukier z wanili─ů bez glutenu na blacie
  • Krok 2

    Dodaj olej kokosowy o temperaturze pokojowej i wyrób ciasto na kruszonk─Ö. Wstaw je do lodówki.

    kruszonka z olejem kokosowym w misce

Owoce:

  • Krok 3

    Rabarbar i truskawki pokrój na mniejsze kawa┼éki. Owoce wymieszaj z nasionami chia, cukrem z wanili─ů i sokiem z cytryny.

    owoce, nasiona chia, sok z cytryny w miseczkach, cukier z wanili─ů bez glutenu na blacie
  • Krok 4

    Prze┼éó┼╝ owoce do naczynia ┼╝aroodpornego i posyp kruszonk─ů.

    owoce w formie, kruszonka w misce
  • Krok 5

    Piecz w temperaturze 180°C przez oko┼éo 35-40 minut.

    upieczone crumble

Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Wi─Öcej