1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Crumble bezglutenowe z rabarbarem i truskawkami

Crumble bezglutenowe z rabarbarem i truskawkami

Crumble bezglutenowe z rabarbarem i truskawkami
Crumble bezglutenowe z rabarbarem i truskawkami
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Crumble bezglutenowe z rabarbarem czyli jak wykorzysta膰 sezonowe smaki w 100%! Dla wszystkich, którzy uwa偶aj膮, 偶e w cie艣cie najpyszniejsze jest nadzienie i kruszonka przepis ten jest spe艂nieniem marze艅. Sekret crumble tkwi bowiem w zapieczeniu owoców pod pyszn膮 warstw膮 kruszonki! W dzisiejszym przepisie postanowi艂am przygotowa膰 jej bezglutenow膮 wersj臋, z lekkim aromatem kokosa i migda艂ów. Kruszonka otula rabarbarowo-truskawkowe nadzienie馃崜, z dodatkiem wanilii i pewnym zdrowym sk艂adnikiem, który znajdziecie w przepisie poni偶ej. :) Efekt – kwa艣ne i s艂odkie smaki idealnie si臋 równowa偶膮, daj膮c pyszny deser, który zawsze si臋 udaje! 馃槉


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przepis na kruszonk臋 bezglutenow膮:

  • Krok 1

    Wymieszaj m膮k臋 kokosow膮 i ry偶ow膮. Dodaj migda艂y, cukier i cukier z wanili膮.

    m膮ka kokosowa, ry偶owa, migda艂y, cukier w miseczkach, cukier z wanili膮 bez glutenu na blacie
  • Krok 2

    Dodaj olej kokosowy o temperaturze pokojowej i wyrób ciasto na kruszonk臋. Wstaw je do lodówki.

    kruszonka z olejem kokosowym w misce

Owoce:

  • Krok 3

    Rabarbar i truskawki pokrój na mniejsze kawa艂ki. Owoce wymieszaj z nasionami chia, cukrem z wanili膮 i sokiem z cytryny.

    owoce, nasiona chia, sok z cytryny w miseczkach, cukier z wanili膮 bez glutenu na blacie
  • Cukier z wanili膮 Bourbon bez glutenu

    Cukier z Wanili膮 Bourbon bez glutenu od Dr. Oetkera nada wypiekom i deserom niepowtarzalny waniliowy smak. Wzbogacony o dodatek ziarenek wanilii Bourbon, czyli najbardziej cenionego gatunku tej wspania艂ej przyprawy. Idealny do ciast, deser贸w czy lod贸w przyda si臋 w ka偶dej kuchni.

  • Krok 4

    Prze艂ó偶 owoce do naczynia 偶aroodpornego i posyp kruszonk膮.

    owoce w formie, kruszonka w misce
  • Krok 5

    Piecz w temperaturze 180°C przez oko艂o 35-40 minut.

    upieczone crumble
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/crumble-bezglutenowe-z-rabarbarem-i-truskawkami

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej