1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Crumble bezglutenowe z rabarbarem i truskawkami

Crumble bezglutenowe z rabarbarem i truskawkami

Crumble bezglutenowe z rabarbarem i truskawkami
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Crumble bezglutenowe z rabarbarem czyli jak wykorzystać sezonowe smaki w 100%! Dla wszystkich, którzy uważają, że w cieście najpyszniejsze jest nadzienie i kruszonka przepis ten jest spełnieniem marzeń. Sekret crumble tkwi bowiem w zapieczeniu owoców pod pyszną warstwą kruszonki! W dzisiejszym przepisie postanowiłam przygotować jej bezglutenową wersję, z lekkim aromatem kokosa i migdałów. Kruszonka otula rabarbarowo-truskawkowe nadzienie, z dodatkiem wanilii i pewnym zdrowym składnikiem, który znajdziecie w przepisie poniżej. :) Efekt – kwaśne i słodkie smaki idealnie się równoważą, dając pyszny deser, który zawsze się udaje! :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Kruszonka:

  • Krok 1

    Wymieszaj mąkę kokosową i ryżową. Dodaj migdały, cukier i cukier z wanilią.

    mąka kokosowa, ryżowa, migdały, cukier w miseczkach, cukier z wanilią bez glutenu na blacie
  • Krok 2

    Dodaj olej kokosowy o temperaturze pokojowej i wyrób ciasto na kruszonkę. Wstaw je do lodówki.

    kruszonka z olejem kokosowym w misce

Owoce:

  • Krok 3

    Rabarbar i truskawki pokrój na mniejsze kawałki. Owoce wymieszaj z nasionami chia, cukrem z wanilią i sokiem z cytryny.

    owoce, nasiona chia, sok z cytryny w miseczkach, cukier z wanilią bez glutenu na blacie
  • Krok 4

    Przełóż owoce do naczynia żaroodpornego i posyp kruszonką.

    owoce w formie, kruszonka w misce
  • Krok 5

    Piecz w temperaturze 180°C przez około 35-40 minut.

    upieczone crumble

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej