Bezglutenowa rolada czekoladowo- pomarańczowa z orzechami
Biszkopty i rolady

Bezglutenowa rolada czekoladowo- pomarańczowa z orzechami

Bezglutenowa rolada czekoladowo- pomarańczowa z orzechami

  • 04:00
  • 14
  • Średni
04:00
14
Średni

Pyszna rolada czekoladowo - pomarańczowa z orzechami laskowymi, z myślą o wszystkich, którzy są na diecie bezglutenowej (dla osób, którym wszelkie diety są obce będzie równie pyszna). Połączenie kremu z mascarpone, orzechów w karmelu oraz intensywnego w smaku, wilgotnego ciasta z dodatkiem gorzkiej czekolady zapewnia niesamowity efekt końcowy! Istny raj dla podniebienia a dodatkowo świetna zabawa przy pieczeniu.

Składniki

Ciasto:
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 8 jajek
  • szczypta soli
  • 150 g cukru
Orzechy laskowe w karmelu:
  • 120 g orzechów laskowych
  • 100 g cukru
  • 1 łyżka wody
Krem:
  • 300 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka Ekstraktu pomarańczowego Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • Ciemne kakao Dr. Oetkera
Składniki
Ciasto:
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 8 jajek
  • szczypta soli
  • 150 g cukru
Orzechy laskowe w karmelu:
  • 120 g orzechów laskowych
  • 100 g cukru
  • 1 łyżka wody
Krem:
  • 300 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka Ekstraktu pomarańczowego Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • Ciemne kakao Dr. Oetkera
Biszkopty i rolady ->

Przepisy z kategorii Biszkopty i rolady