Paluszki z sezamem bez glutenu


Paluszki bez glutenu z dodatkiem twarogu, posypane sezamem. Doskonale zastąpią tradycyjne paluszki ze sklepu. Są smaczne, szybkie do przygotowania, a swoim składzie nie zawierają ani glutenu ani laktozy. Sprawdzą się idealnie jako przekąska dla całej rodziny.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Paluszki:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 160 stopni, blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć na stolnicy. Podziel ciasto na 30 małych kuleczek i roluj je palcami, by powstały długie paluszki, przekładaj je na blachę jeden obok drugiego pozostawiając małe odstępy. Posmaruj paluszki delikatnie białkiem ,posyp sezamem lub makiem.
-
Krok 3
Piecz około 15 minut na złoty kolor. Po upieczeniu wystudź. Podawaj z sosami.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze