Bez glutenu

Paluszki z sezamem bez glutenu

Paluszki z sezamem bez glutenu

  • 00:20
  • 30
  • Łatwy
00:20
30
Łatwy

Paluszki bez glutenu z dodatkiem twarogu, posypane sezamem. Doskonale zastąpią tradycyjne paluszki ze sklepu. Są smaczne, szybkie do przygotowania, a swoim składzie nie zawierają ani glutenu ani laktozy. Sprawdzą się idealnie jako przekąska dla całej rodziny. 

Składniki

Ciasto na paluszki:
  • 100 g mąki gryczanej
  • 50 g mąki ryżowej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 80 g twarogu
  • 2 łyżki masła bez laktozy rozpuszczonego
  • 1 jajko
  • białko do posmarowania paluszków
  • 50 g do posypania sezam czarny lub biały mak
Składniki
Ciasto na paluszki:
  • 100 g mąki gryczanej
  • 50 g mąki ryżowej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 80 g twarogu
  • 2 łyżki masła bez laktozy rozpuszczonego
  • 1 jajko
  • białko do posmarowania paluszków
  • 50 g do posypania sezam czarny lub biały mak
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu

Wszystkiego słodkiego
00:50
16
Łatwy
Brownie z awokado