1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Paluszki z sezamem bez glutenu

Paluszki z sezamem bez glutenu

Paluszki z sezamem położone na drewnianej paterze
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Paluszki bez glutenu z dodatkiem twarogu, posypane sezamem. Doskonale zastąpią tradycyjne paluszki ze sklepu. Są smaczne, szybkie do przygotowania, a swoim składzie nie zawierają ani glutenu ani laktozy. Sprawdzą się idealnie jako przekąska dla całej rodziny. 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Paluszki:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 160 stopni, blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Wszystkie składniki na ciasto zagnieć na stolnicy. Podziel ciasto na 30 małych kuleczek i roluj je palcami, by powstały długie paluszki, przekładaj je na blachę jeden obok drugiego pozostawiając małe odstępy. Posmaruj paluszki delikatnie białkiem ,posyp sezamem lub makiem.

  • Krok 3

    Piecz około 15 minut na złoty kolor. Po upieczeniu wystudź. Podawaj z sosami.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej