Paluszki z sezamem bez glutenu
Paluszki bez glutenu z dodatkiem twarogu, posypane sezamem. Doskonale zastąpią tradycyjne paluszki ze sklepu. Są smaczne, szybkie do przygotowania, a swoim składzie nie zawierają ani glutenu ani laktozy. Sprawdzą się idealnie jako przekąska dla całej rodziny 👪
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na paluszki z sezamem bez glutenu:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 160 stopni, blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć na stolnicy. Podziel ciasto na 30 małych kuleczek i roluj je palcami, by powstały długie paluszki, przekładaj je na blachę jeden obok drugiego pozostawiając małe odstępy. Posmaruj paluszki delikatnie białkiem ,posyp sezamem lub makiem.
-
Może się przydać
Proszek do pieczenia bez glutenu - nowość od Dr. Oetkera! Idealny dla tych osób, które z różnych powodów unikają spożywania glutenu w diecie. Porcja proszku bez glutenu 30 g wystarcza aż na 1 kg mąki.
-
Krok 3
Piecz około 15 minut na złoty kolor. Po upieczeniu wystudź. Paluszki z sezamem bez glutenu podawaj z ulubionymi sosami.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/paluszki-z-sezamem-bez-glutenu |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze