Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej
Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej🍫. Gorzka czekolada, miód🍯, masło orzechowe🥜 i ekspandowana kasza jaglana. Prosty przepis na batoniki bez glutenu. Świetna, zdrowa alternatywa dla kupnych słodyczy. Idealne jako dodatek do drugiego śniadania lub pożywna przekąska w ciągu dnia, którą możesz mieć zawsze przy sobie.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej:
-
Krok 1
Formę o wymiarach 22 x 22 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.
-
Forma kwadratowa Retro
Forma kwadratowa od Dr. Oetkera w pięknym różowym kolorze w stylu Retro doda uroku Twoim wypiekom! Wykonana jest z wysokiej jakości blachy i pokryta specjalną powłoką zapobiegającą przywieraniu. Zapewnia bardzo dobre przewodzenie ciepła.
-
Krok 2
W garnku rozpuść czekoladę, dodaj masło, miód, cukier z wanilią, masło orzechowe i wymieszaj.
-
Krok 3
Następnie dodaj kaszę jaglaną i dokładnie wymieszaj.
-
Krok 4
Przełóż masę do formy, wyrównaj, odstaw do lodówki na 3h. Przed podaniem pokrój na batoniki.
Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej zasmakują każdemu!
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/czekoladowe-batoniki-z-kaszy-jaglanej |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze