Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej - Przepis
Bez glutenu

Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej

czekoladowe batoniki bez glutenu z kaszy jaglanej

Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej

  • 03:20
  • 10
  • Łatwy
03:20
10
Łatwy

Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej. Gorzka czekolada, miód, masło orzechowe i ekspandowana kasza jaglana. Prosty przepis na batoniki bez glutenu. Spróbuj!

Składniki

Składniki:
  • 100 g czekolady deserowej 70%
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka masła
  • 200 g masła orzechowego
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 80 g ekspandowanej kaszy jaglanej
Wskazówki

Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej

Krok 1

Formę o wymiarach 22 x 22 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. 

Krok 2

W garnku rozpuść czekoladę, dodaj masło, miód, cukier z wanilią, masło orzechowe i wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj kaszę jaglaną i dokładnie wymieszaj. 

Krok 4

Przełóż masę do formy, wyrównaj, odstaw do lodówki na 3h.  Przed podaniem pokrój na batoniki.

Składniki
Składniki:
  • 100 g czekolady deserowej 70%
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka masła
  • 200 g masła orzechowego
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 80 g ekspandowanej kaszy jaglanej
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu

Wszystkiego słodkiego
06:00
8
Łatwy
Lody z awokado