1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej

Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej

czekoladowe batoniki bez glutenu z kaszy jaglanej
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Czekoladowe batoniki z kaszy jaglanej. Gorzka czekolada, miód, masło orzechowe i ekspandowana kasza jaglana. Prosty przepis na batoniki bez glutenu. Spróbuj!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Formę o wymiarach 22 x 22 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. 

  • Krok 2

    W garnku rozpuść czekoladę, dodaj masło, miód, cukier z wanilią, masło orzechowe i wymieszaj.

  • Krok 3

    Następnie dodaj kaszę jaglaną i dokładnie wymieszaj. 

  • Krok 4

    Przełóż masę do formy, wyrównaj, odstaw do lodówki na 3h.  Przed podaniem pokrój na batoniki.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej