Bez glutenu

Bezglutenowy spód do tarty

Bezglutenowy spód do tarty

  • 02:00
  • 10
  • Łatwy
02:00
10
Łatwy

Bezglutenowy spód na tartę, to idealna propozycja dla osób, które uwielbiają wypieki, a jednocześnie ograniczają gluten w swojej diecie.  Do wypełnienia tarty możecie użyć każdego, ulubionego nadzienia. Ten spód jest kruchy ale zwarty, dlatego bez problemu można go przygotować bez konieczności zapiekania z dodatkami i wykorzystać do tarty na zimno. Postanowiłam upiec spód w dwóch wariantach. Wybierz swój ulubiony. Smacznego!

Składniki

Spód jasny:
  • 150 g mąki owsianej bezglutenowej
  • 50 g mąki jaglanej
  • 20 g mąki ryżowej
  • 60 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 80 g zimnego masła
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki zimnej wody
Spód ciemny:
  • 150 g mąki owsianej bezglutenowej
  • 50 g mąki jaglanej
  • 20 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
  • 60 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 80 g zimnego masła
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki zimnej wody
Składniki
Spód jasny:
  • 150 g mąki owsianej bezglutenowej
  • 50 g mąki jaglanej
  • 20 g mąki ryżowej
  • 60 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 80 g zimnego masła
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki zimnej wody
Spód ciemny:
  • 150 g mąki owsianej bezglutenowej
  • 50 g mąki jaglanej
  • 20 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
  • 60 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 80 g zimnego masła
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki zimnej wody
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu