Biszkopty i rolady

Biszkopt bezglutenowy jasny

Biszkopt bezglutenowy jasny

  • 01:00
  • 12
  • Łatwy
01:00
12
Łatwy

Biszkopt bezglutenowy jasny to kolejna, pyszna wersja podstawy dla niejednego ciasta. Miłośnicy smaku czekoladowego mieli już okazję przetestować wariant z kakao, dziś pora na biszkopt jasny, z nutą wanilii. Jego uniwersalny smak doskonale skomponuje się z niejednym kremem, czy owocowym dodatkiem. Największą zaletą, jest puszystość ciasta, na której bardzo mi zależało.Polecam!

Składniki

Składniki:
  • 5 jajek (osobno białka i żółtka)
  • 90 g mąki ryżowej
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 25 g mąki kukurydzianej
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cukru z Wanilią z Madagaskaru Bez glutenu Dr. Oetkera
  • 140 g cukru

* Biszkoptom bezglutenowym zdarza się lekkie opadanie, warto w czasie studzenia na kratce odwrócić biszkopt razem z blaszką „do góry nogami”.

Składniki
Składniki:
  • 5 jajek (osobno białka i żółtka)
  • 90 g mąki ryżowej
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 25 g mąki kukurydzianej
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cukru z Wanilią z Madagaskaru Bez glutenu Dr. Oetkera
  • 140 g cukru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Biszkopty i rolady ->

Przepisy z kategorii Biszkopty i rolady