Ciasta drożdżowe

Rogale Świętego Marcina drożdżowe

Rogale Świętego Marcina drożdżowe

  • 03:00
  • 12
  • Średni
03:00
12
Średni

Zapraszam po szybki przepis na wspaniałe drożdżowe rogaliki z białym makiem i pysznym nadzieniem na bazie tradycyjnego przepisu. Drożdżowe rogaliki Świętego Marcina to łatwiejsza i szybsza wersja tradycyjnych rogali. Polecam!

Składniki

Ciasto:
  • 150 ml mleka
  • 250 g masła
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 1 łyżka cukru
  • 3 jajka
  • 500 g mąki pszennej
  • Szczypta soli
Nadzienie 1:
  • 100 g białego maku
  • 150 g orzechów włoskich i migdałów
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12% lub 18%
Nadzienie 2:
  • 150 g białego maku
  • 60 g cukru pudru
  • 100 g orzechów włoskich i migdałów
  • 50 g masy marcepanowej
  • 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12% lub 18%
Dodatkowo:
  • 1 Lukier gotowy biały Dr. Oetkera
  • 100 g posiekanych migdałów (bez skórek)
Składniki
Ciasto:
  • 150 ml mleka
  • 250 g masła
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 1 łyżka cukru
  • 3 jajka
  • 500 g mąki pszennej
  • Szczypta soli
Nadzienie 1:
  • 100 g białego maku
  • 150 g orzechów włoskich i migdałów
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12% lub 18%
Nadzienie 2:
  • 150 g białego maku
  • 60 g cukru pudru
  • 100 g orzechów włoskich i migdałów
  • 50 g masy marcepanowej
  • 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12% lub 18%
Dodatkowo:
  • 1 Lukier gotowy biały Dr. Oetkera
  • 100 g posiekanych migdałów (bez skórek)
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe

Wszystkiego słodkiego
04:00
20
Średni
Donuty