Beza Pavlova


Beza Pavlova to istna królowa! W po艂aczeniu z aksamitnym, pe艂nym wanillii smaku kremem z mascarpone i aromatycznym sosem truskawkowym tworzy istn膮 poezj臋 smaków! Gwarantujemy, 偶e ka偶dy kto spróbuje tego bezowego tortu b臋dzie oczarowany. 馃槏 Zawsze si臋 udaje!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艢redni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie bezy:
-
Krok 1
Blach臋 z wyposa偶enia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C.
-
Krok 2
Bia艂ka ubij ze szczypt膮 soli na sztywn膮 pian臋, stopniowo dodaj膮c cukier . Miksuj do momentu ,a偶 piana b臋dzie sztywna i b艂yszcz膮ca.
-
Krok 3
Ubit膮 bez臋 prze艂ó偶 na blaszk臋 z wyposa偶enia piekarnika,wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia, formuj膮c okr膮g艂y blat. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez oko艂o 5 minut. Po tym czasie zmniejsz temperatur臋 do 120°C i piecz jeszcze przez 90 minut.
-
Krok 4
Bez臋 po upieczeniu odstaw do ca艂kowitego wystudzenia.
Sos truskawkowy do Bezy Pavlova:
-
Krok 5
Truskawki zmiksuj blenderem i dodaj sok z cytryny.
-
Krok 6
呕elatyn臋 zalej wrz膮tkiem i wymieszaj do rozpuszczenia si臋 偶elatyny.
-
Krok 7
Do 偶elatyny dodaj 艂y偶eczk臋 zmiksowanych truskawek, po czym wszystko przelej do sosu truskawkowego i szybko wymieszaj.
-
Krok 8
Sos truskawkowy odstaw do lodówki do lekkiego st臋偶enia, mieszaj膮c od czasu do czasu.
Krem waniliowy z mascarpone do Bezy Pavlova:
-
Krok 9
Do miski przelej 艣mietank臋, dodaj serek mascarpone, cukier puder i past臋 waniliow膮.
-
Krok 10
Krem zmiksuj do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji ,a nast臋pnie prze艂ó偶 na wystudzon膮 bez臋.
Dekorowanie:
-
Krok 11
Kilka truskawek od艂ó偶 do dekoracji. Pozosta艂e pokrój na kawa艂ki i wymieszaj z sosem truskawkowym.
1.
-
Krok 12
Truskawki z sosem na艂ó偶 na krem i udekoruj ca艂ymi truskawkami oraz listkami mi臋ty.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze