1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bezy
  4. Beza Pavlova

Beza Pavlova

beza pavlova z sosem truskawkowym i kremem mascarpone
Dr. Oetker - zdj─Öcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Beza Pavlova to istna królowa! W po┼éaczeniu z aksamitnym, pe┼énym wanillii smaku kremem z mascarpone i aromatycznym sosem truskawkowym tworzy istn─ů poezj─Ö smaków! Gwarantujemy, ┼╝e ka┼╝dy kto spróbuje tego bezowego tortu b─Ödzie oczarowany. ­čśŹ Zawsze si─Ö udaje! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno┼Ťci
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie bezy:

  • Krok 1

    Blach─Ö z wyposa┼╝enia piekarnika wy┼éó┼╝ papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C.

    blach z wyposa┼╝enia piekarnika
  • Krok 2

    Bia┼éka ubij ze szczypt─ů soli na sztywn─ů pian─Ö, stopniowo dodaj─ůc cukier . Miksuj do momentu ,a┼╝ piana b─Ödzie sztywna i b┼éyszcz─ůca.

    Ubite na sztywn─ů pian─Ö bia┼éka.
  • Krok 3

    Ubit─ů bez─Ö prze┼éó┼╝ na blaszk─Ö z wyposa┼╝enia piekarnika,wy┼éo┼╝on─ů papierem do pieczenia, formuj─ůc okr─ůg┼éy blat. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez oko┼éo 5 minut. Po tym czasie zmniejsz temperatur─Ö do 120°C i piecz jeszcze przez 90 minut.

    Ubita bez na blaszce do pieczenia z wyposa┼╝enia piekarnika.
  • Krok 4

    Bezę po upieczeniu odstaw do całkowitego wystudzenia.

    Upieczona beza na blasze.

Sos truskawkowy do Bezy Pavlova:

  • Krok 5

    Truskawki zmiksuj blenderem i dodaj sok z cytryny.

    Truskawki w misce i cytryna.
  • Krok 6

    ┼╗elatyn─Ö zalej wrz─ůtkiem i wymieszaj do rozpuszczenia si─Ö ┼╝elatyny.

    ┼╗elatyna Dr. Oetkera.
  • Krok 7

    Do ┼╝elatyny dodaj ┼éy┼╝eczk─Ö zmiksowanych truskawek, po czym wszystko przelej do sosu truskawkowego i szybko wymieszaj.

    Zmiksowane truskawki w miseczce.
  • Krok 8

    Sos truskawkowy odstaw do lodówki do lekkiego st─Ö┼╝enia, mieszaj─ůc od czasu do czasu.

    Sos truskawkowy w miseczce.

Krem waniliowy z mascarpone do Bezy Pavlova:

  • Krok 9

    Do miski przelej ┼Ťmietank─Ö, dodaj serek mascarpone, cukier puder i past─Ö waniliow─ů.

    W misce ┼Ťmietanka, serek mascarpone i pasta waniliowa.
  • Krok 10

    Krem zmiksuj do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji ,a nast─Öpnie prze┼éó┼╝ na wystudzon─ů bez─Ö. 

    Zmiksowany krem z serkiem mascarpone.

Dekorowanie:

  • Krok 11

    Kilka truskawek od┼éó┼╝ do dekoracji. Pozosta┼ée pokrój na kawa┼éki i wymieszaj z sosem truskawkowym.

    1. 

    Truskawki, a obok sos truskawkowy.
  • Krok 12

    Truskawki z sosem na┼éó┼╝ na krem i udekoruj ca┼éymi truskawkami oraz listkami mi─Öty. 

    Gotowa beza z sosem truskawkowym.

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Wi─Öcej