1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bezy
  4. Beza Pavlova

Beza Pavlova

beza pavlova z sosem truskawkowym i kremem mascarpone
Dr. Oetker - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

Beza Pavlova to istna królowa! W po艂aczeniu z aksamitnym, pe艂nym wanillii smaku kremem z mascarpone i aromatycznym sosem truskawkowym tworzy istn膮 poezj臋 smaków! Gwarantujemy, 偶e ka偶dy kto spróbuje tego bezowego tortu b臋dzie oczarowany. 馃槏 Zawsze si臋 udaje! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艢redni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie bezy:

  • Krok 1

    Blach臋 z wyposa偶enia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C.

    blach z wyposa偶enia piekarnika
  • Krok 2

    Bia艂ka ubij ze szczypt膮 soli na sztywn膮 pian臋, stopniowo dodaj膮c cukier . Miksuj do momentu ,a偶 piana b臋dzie sztywna i b艂yszcz膮ca.

    Ubite na sztywn膮 pian臋 bia艂ka.
  • Krok 3

    Ubit膮 bez臋 prze艂ó偶 na blaszk臋 z wyposa偶enia piekarnika,wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia, formuj膮c okr膮g艂y blat. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez oko艂o 5 minut. Po tym czasie zmniejsz temperatur臋 do 120°C i piecz jeszcze przez 90 minut.

    Ubita bez na blaszce do pieczenia z wyposa偶enia piekarnika.
  • Krok 4

    Bez臋 po upieczeniu odstaw do ca艂kowitego wystudzenia.

    Upieczona beza na blasze.

Sos truskawkowy do Bezy Pavlova:

  • Krok 5

    Truskawki zmiksuj blenderem i dodaj sok z cytryny.

    Truskawki w misce i cytryna.
  • Krok 6

    呕elatyn臋 zalej wrz膮tkiem i wymieszaj do rozpuszczenia si臋 偶elatyny.

    呕elatyna Dr. Oetkera.
  • Krok 7

    Do 偶elatyny dodaj 艂y偶eczk臋 zmiksowanych truskawek, po czym wszystko przelej do sosu truskawkowego i szybko wymieszaj.

    Zmiksowane truskawki w miseczce.
  • Krok 8

    Sos truskawkowy odstaw do lodówki do lekkiego st臋偶enia, mieszaj膮c od czasu do czasu.

    Sos truskawkowy w miseczce.

Krem waniliowy z mascarpone do Bezy Pavlova:

  • Krok 9

    Do miski przelej 艣mietank臋, dodaj serek mascarpone, cukier puder i past臋 waniliow膮.

    W misce 艣mietanka, serek mascarpone i pasta waniliowa.
  • Krok 10

    Krem zmiksuj do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji ,a nast臋pnie prze艂ó偶 na wystudzon膮 bez臋. 

    Zmiksowany krem z serkiem mascarpone.

Dekorowanie:

  • Krok 11

    Kilka truskawek od艂ó偶 do dekoracji. Pozosta艂e pokrój na kawa艂ki i wymieszaj z sosem truskawkowym.

    1. 

    Truskawki, a obok sos truskawkowy.
  • Krok 12

    Truskawki z sosem na艂ó偶 na krem i udekoruj ca艂ymi truskawkami oraz listkami mi臋ty. 

    Gotowa beza z sosem truskawkowym.

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej