Bezy

Rustykalna beza truskawkowa

Rustykalna beza truskawkowa

  • 02:30
  • 12
  • Średni
02:30
12
Średni

Jeśli lubicie bezy i bezowe desery, ale z jakiegoś powodu pieczenie wydaje się Wam skomplikowane i trudne, to ten przepis jest właśnie dla Was. Jest to jedna z najłatwiejszych i najszybszych bez na świecie. 

Z podanej proporcji białek i cukru wyjdą dwa bezowe blaty. Jeżeli nie masz możliwości upieczenia obu blatów naraz, podziel białko i cukier na dwie części. Ubij najpierw masę i upiecz jeden blat, a następnie drugi. Możesz też zrezygnować z jednego blatu i upiec bezę tylko z połowy porcji, jeśli będzie taka potrzeba.

Składniki

Beza:
  • 300 g białek (z 6-8 jaj w zależności od wielkości)
  • 450 g drobnego cukru
Krem:
  • 500 ml śmietanki 30% lub 36%
  • 1 opakowanie Śmietan-fixu Dr. Oetkera
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 500 g truskawek
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka Żelatyny Dr. Oetkera
Składniki
Beza:
  • 300 g białek (z 6-8 jaj w zależności od wielkości)
  • 450 g drobnego cukru
Krem:
  • 500 ml śmietanki 30% lub 36%
  • 1 opakowanie Śmietan-fixu Dr. Oetkera
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 500 g truskawek
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka Żelatyny Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bezy ->

Przepisy z kategorii Bezy

Dr. Oetker poleca
12:00
10
Średni
Pavlova malinowa