Bezy

Beza z kremem amaretto

Beza z kremem amaretto

  • 12:00
  • 10
  • Średni
12:00
10
Średni

Niesamowita kompozycja smaku inspirowana włoskimi deserami. Idealne połączenie mascarpone i amaretto, otoczone słodką bezą. Spróbuj i daj się oczarować!  ❤️

Filmik instruktażowy znajdziesz tutaj.

Składniki

Beza:
  • 5 białek
  • 250 g cukru drobnego
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Krem:
  • 250 g serka mascarpone
  • 400 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 Śmietan-fix bez glutenu Dr. Oetkera
  • 30 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetkera
  • 20 ml likieru amaretto
  • 30 ml mocnej kawy (najlepiej espresso)
Do dekoracji:
  • Ciasteczka Amaretti
  • ziarenka kawy
Składniki
Beza:
  • 5 białek
  • 250 g cukru drobnego
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Krem:
  • 250 g serka mascarpone
  • 400 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 Śmietan-fix bez glutenu Dr. Oetkera
  • 30 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetkera
  • 20 ml likieru amaretto
  • 30 ml mocnej kawy (najlepiej espresso)
Do dekoracji:
  • Ciasteczka Amaretti
  • ziarenka kawy
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bezy ->

Przepisy z kategorii Bezy

Wszystkiego słodkiego
12:00
10
Średni
Pavlova Banoffee
Wszystkiego słodkiego
06:00
10
Średni
Letni tort bezowy
Dr. Oetker poleca
12:00
10
Średni
Pavlova malinowa