Bezy

Śnieżne mini bezy

Śnieżne mini bezy

  • 02:00
  • 12
  • Łatwy
Zaktualizowano:
02:00
12
Łatwy

Śnieżne mini bezy - słodka dekoracja zimowych ciast, która równie dobrze sprawdza się jako samodzielny deser. Beziki są nieduże, chrupiące, bardzo smaczne i proste do wykonania. Posypanie ich przed pieczeniem cukrem pudrem sprawia, że wyglądają jak oprószone śniegiem.

Składniki

  • 2 białka
  • 80 g drobnego cukru
  • cukier puder
Wskazówki

Śnieżne mini bezy

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 110°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Białka i cukier umieść w misie miksera. Ubijaj na wysokich obrotach miksera do momentu, aż masa będzie sztywna i błyszcząca.

Krok 2

Przełóż masę do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskaj niewielkie beziki.

Krok 3

Posyp je cukrem pudrem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 60 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw bezy do całkowitego wystudzenia.

Składniki
  • 2 białka
  • 80 g drobnego cukru
  • cukier puder
Bezy ->

Przepisy z kategorii Bezy

Wszystkiego słodkiego
12:00
10
Średni
Pavlova Banoffee
Wszystkiego słodkiego
02:00
40
Średni
Bezy czekoladowe