Różyczki z jabłek i ciasta francuskiego - Przepis
Ciasta kruche i tarty

Różyczki z jabłek i ciasta francuskiego

Różyczki z jabłek i ciasta francuskiego

  • 01:00
  • 12
  • Średni
01:00
12
Średni

Różyczki z jabłek i ciasta francuskiego to hit Internetu, który postanowiłam wypróbować. I powiem Wam, że naprawdę warto! :) Połączenie soczystych jabłek, aromatycznego cynamonu i kruchego ciasta francuskiego smakuje wybornie, a kształt różyczek nadaje temu deserowi niebywałego uroku :) Jest to deser, który naprawdę cieszy oko. Polecam Wam przygotowanie takich różyczek jako słodkiego prezentu :)

Składniki

Składniki:
  • 2-3 czerwone jabłka
  • sok z ¼ cytryny
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • masło do wysmarowania formy
  • mąka do oprószenia blatu
  • cukier puder do oprószenia
Składniki
Składniki:
  • 2-3 czerwone jabłka
  • sok z ¼ cytryny
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • masło do wysmarowania formy
  • mąka do oprószenia blatu
  • cukier puder do oprószenia
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty