Babka zebra - Przepis | Wszystkiego Słodkiego
Babki i ciasta ucierane

Babka zebra

Babka zebra

  • 01:30
  • 16
  • Łatwy
01:30
16
Łatwy

Dwusmakowa i dwukolorowa babka zebra to bardzo łatwa w przygotowaniu propozycja na deser. Pokochasz ją za puszystą fakturę i wilgotne ciasto, które rozpływa się w ustach. Gotową babkę przed podaniem możesz posypać cukrem pudrem lub czekoladową polewą, która jeszcze bardziej nada jej czekoladow smak! 😊

Składniki

Ciasto:
  • 5 jajek
  • 330 g cukru
  • 1 Cukier z Wanilią Bourbon Dr. Oetkera
  • 420 g mąki
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 250 ml wody gazowanej
  • 250 ml oleju
Dodatkowo:
  • 3 łyżki Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 3 łyżki mąki
  • 10 g roztopionego masła do wysmarowania formy
Składniki
Ciasto:
  • 5 jajek
  • 330 g cukru
  • 1 Cukier z Wanilią Bourbon Dr. Oetkera
  • 420 g mąki
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 250 ml wody gazowanej
  • 250 ml oleju
Dodatkowo:
  • 3 łyżki Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 3 łyżki mąki
  • 10 g roztopionego masła do wysmarowania formy
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane

Wszystkiego słodkiego
00:50
12
Średni
Babeczki z jagodami