Biszkopt bezglutenowy ciemny - Przepis
Biszkopty i rolady

Biszkopt bezglutenowy ciemny

Biszkopt bezglutenowy ciemny

  • 01:00
  • 12
  • Łatwy
01:00
12
Łatwy

Biszkopt bezglutenowy ciemny może stanowić pyszną, kakaową podstawę wielu ciast. Jest to idealna alternatywa klasycznego przepisu, dla osób, które ograniczają gluten. Biszkopt jest puszysty, świetnie nadaje się min. do tortów i ciast z kremem. Polecam!

Składniki

  • 5 jajek (osobno białka i żółtka)
  • 90 g mąki ryżowej
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 25 g kakao
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 140 g cukru
Składniki
  • 5 jajek (osobno białka i żółtka)
  • 90 g mąki ryżowej
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 25 g kakao
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 140 g cukru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Biszkopty i rolady ->

Przepisy z kategorii Biszkopty i rolady