Lżejsze/zdrowsze

Cynamonowy sernik z nerkowców

Cynamonowy sernik z nerkowców

  • 08:20
  • 12
  • Łatwy
08:20
12
Łatwy

Roślinne serniki to zdrowa alternatywa dla klasycznego świątecznego wypieku! Możesz wybierać spośród jagielników, tofurników czy dyniowników, jednak to cynamonowy sernik z nerkowców, pokryty karmelem daktylowym, z uwagi na unikalny smak i dodatek aromatycznego cynamonu będzie królem świątecznych, wegańskich deserów!

Składniki

Masa cynamonowa:
  • 500 g nerkowców
  • 120 g mleka kokosowego
  • 150 ml mleka migdałowego
  • 100 g oleju kokosowego
  • 80 g cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Pasty z wanilii Bourbon Dr. Oetkera
Spód:
  • 100 g daktyli suszonych
  • 170 g płatków migdałów
Karmel z daktyli:
  • 50 g daktyli suszonych
  • 50 ml mleka migdałowego
  • 100 g oleju kokosowego
Dekoracja:
  • 10 g płatków migdałów
  • 2 daktyle suszone
Składniki
Masa cynamonowa:
  • 500 g nerkowców
  • 120 g mleka kokosowego
  • 150 ml mleka migdałowego
  • 100 g oleju kokosowego
  • 80 g cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Pasty z wanilii Bourbon Dr. Oetkera
Spód:
  • 100 g daktyli suszonych
  • 170 g płatków migdałów
Karmel z daktyli:
  • 50 g daktyli suszonych
  • 50 ml mleka migdałowego
  • 100 g oleju kokosowego
Dekoracja:
  • 10 g płatków migdałów
  • 2 daktyle suszone
Zobacz ten przepis na ws.pl
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze