Cynamonowy sernik z nerkowc贸w

Ro艣linne serniki to zdrowa alternatywa dla klasycznego 艣wi膮tecznego wypieku! Mo偶esz wybiera膰 spo艣ród jagielników, tofurników czy dyniowników, jednak to cynamonowy sernik z nerkowców, pokryty karmelem daktylowym, z uwagi na unikalny smak i dodatek aromatycznego cynamonu b臋dzie królem 艣wi膮tecznych, wega艅skich deserów!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Masa cynamonowa:
-
Krok 1
Nerkowce zalej gor膮c膮 wod膮 i odstaw na kilka godzin lub najlepiej na ca艂膮 noc.
Sp贸d z daktyli:
-
Krok 2
Spód tortownicy o 艣rednicy 20 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Boki wysmaruj olejem kokosowym.
-
Krok 3
Daktyle zalej gor膮c膮 wod膮 i odstaw na 10 minut.
-
Krok 4
Nast臋pnie ods膮cz daktyle i zblenduj je w malakserze razem z p艂atkami migda艂ów.
-
Krok 5
Mas臋 wy艂ó偶 na spód formy i delikatnie doci艣nij. Wstaw form臋 do lodówki.
Masa cynamonowa:
-
Krok 6
Nerkowce ods膮cz z wody i dok艂adnie zblenduj z mlekiem migda艂owym, kokosowym, olejem kokosowym, cukrem kokosowym oraz z past膮 z wanilii.
-
Krok 7
Gotow膮 mas臋 prze艂ó偶 na spód i delikatnie wyrównaj. Ciasto wstaw do lodówki na czas przygotowania karmelu z daktyli.
Karmel z daktyli:
-
Krok 8
Daktyle zalej gor膮c膮 wod膮 i odstaw na 10 minut.
-
Krok 9
Daktyle ods膮cz i po艂膮cz razem z mlekiem migda艂owym i olejem kokosowym.
-
Krok 10
Sk艂adniki dobrze zblenduj za pomoc膮 malaksera.
-
Krok 11
Karmel z daktyli rozsmaruj na masie z nerkowców.
Dekoracja:
-
Krok 12
P艂atki migda艂ów podpra偶 na patelni. Pokrój daktyle na paski i udekoruj nim ciasto.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze