1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasta czekoladowe
  4. Brownie z chili

Brownie z chili

Brownie z chili pokrojone w kostkę.
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Brownie z chili jako niezawodny sposób na poprawę nastroju. 🍫 🌶️ Uwielbiam to ciasto. Mocno czekoladowe brownie z pikantnym chili tworzy wyjątkową mieszankę kuszących smaków! 😊 Bardzo często wracam do tego przepisu, bo moi najbliżsi wręcz przepadają za tym wyjątkowym ciastem. Gwarantuję, że będzie piekielnie smacznie 😉


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Brownie z chili:

  • Krok 1

    Formę o wymiarach 21 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. 

    Prostokątna forma wyłożona papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    Jajka ze szczyptą soli ubij na jasną, puszystą pianę. 

    Jajka ubite z solą.
  • Krok 3

    Do miski przesiej suche składniki:  cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. 

    Mąka z proszkiem do pieczenia i kakao.
  • Krok 4

    150 g czekolady rozpuść z masłem na wolnym ogniu, odstaw do przestudzenia. 

    Rozpuszczona czekolada w garnku.
  • Krok 5

    Pozostałe 50 g czekolady posiekaj na kawałki. 

    Pokrojona czekolada na desce.
  • Krok 6

    Suche składniki wymieszaj z chili, dodaj do ubitych jajek i krótko zmiksuj. 

    Zmiksowana masa czekoladowa.
  • Krok 7

    Dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem, zmiksuj do połączenia. 
    Masa czekoladowa z misce.
  • Krok 8

    Na końcu dodaj kawałki czekolady i delikatnie wymieszaj. 

    Masa czekoladowa z kawałkami czekolady.
  • Krok 9

    Piecz w nagrzanym piekarniku do 180˚C przez 25 minut. 

    Upieczone brownie w prostokątnej foremce.

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej