Cytrynowe blondie

Cytrynowe blondie to "siostra bliźniaczka" popularnego brownie, tylko... z białą czekoladą. Jeśli lubisz brownie to i to ciasto na pewno przypadnie Ci do gustu. :) Urok tkwi tutaj w prostocie. Skórka cytrynowa, którą dodałam do ciasta, przyjemnie przełamuje ona słodycz białej czekolady.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Cytrynowe blondie:
-
Krok 1
Blachę o wymiarach 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 185°C. Posiekaj białą czekoladę i razem z masłem przełóż ją do miseczki, którą postaw nad garnkiem z gotującą się wodą
-
Krok 2
Mieszaj do połączenia czekolady z masłem.
-
Krok 3
Dodaj cukier, cukier ze skórką cytrynową i jajka. Dokładnie wymieszaj. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i dodawaj partiami do ciasta. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
-
Krok 4
Przełóż masę na blaszkę. Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut. Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i ostudź, a następie schłódź w lodówce.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze