Ciasta czekoladowe

Różowy mazurek czekoladowy z pistacjami

Różowy mazurek czekoladowy z pistacjami

  • 03:00
  • 24
  • Średni
03:00
24
Średni

Mazurek to wypiek bezsprzecznie kojarzony z Wielkanocą, na który czekamy z niecierpliwością przez cały rok. 🐰 Wbrew pozorom jego przygotowanie jest bardzo proste, a w dodatku nie wymaga od nas poczynienia ogromnych zakupów i poszukiwań nietypowych składników! Przekonaj się sam, sięgając do przepisu na mazurek na kruchym spodzie z białą czekoladą. Masz ochotę pobawić się kolorem? 🌈 Proszę bardzo! Do czekoladowej masy, dodaj barwnik spożywczy i ciesz się wielkanocnym wypiekiem w zupełnie innej odsłonie. Rodzinny efekt WOW jest więcej niż pewny! 😊

Składniki

Ciasto:
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 40 g cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 3 g soli
  • 1 łyżka wody
Nadzienie:
  • 75 g czekolady gorzkiej
  • 75 g czekolady mlecznej
  • 250 ml śmietanki 30 %
  • 30 - 50 g obranych pistacji
  • 1 łyżeczka Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
  • 100 g białej czekolady
Do dekoracji:
  • 1 łyżka płatków kokosowych
  • 1 łyżeczka suszonych kwiatów jadalnych - chaber różowy

Mazurek możesz udekorować pokrojonymi pistacjami.

Składniki
Ciasto:
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 40 g cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 3 g soli
  • 1 łyżka wody
Nadzienie:
  • 75 g czekolady gorzkiej
  • 75 g czekolady mlecznej
  • 250 ml śmietanki 30 %
  • 30 - 50 g obranych pistacji
  • 1 łyżeczka Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
  • 100 g białej czekolady
Do dekoracji:
  • 1 łyżka płatków kokosowych
  • 1 łyżeczka suszonych kwiatów jadalnych - chaber różowy
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta czekoladowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta czekoladowe