Babka z kakao i skórką pomarańczową - Przepis
Babki i ciasta ucierane

Babka z kakao i skórką pomarańczową

Babka z kakao i skórką pomarańczową

  • 01:30
  • 14
  • Łatwy
01:30
14
Łatwy

Babka z kakao i skórką pomarańczową to sprawdzony przepis, który można przygotować nie tylko od święta. Ciemna, aromatyczna babka kakaowa, która jest alternatywą dla drożdżowych ciast, z dodatkiem zapachu skórki pomarańczowej z Włoch z serii Ze Świata Natury od Dr. Oetkera.  Babka z kakao jest wyjątkowo puszysta, pięknie wyrasta i bardzo zachęcająco wygląda.

Składniki

  • 200 g miękkiego masła
  • 250 g drobnego cukru do wypieków
  • 4 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 40 g (3 łyżki) Kakao Ciemnego Dr. Oetkera
  • 1 Cukier ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • masło do wysmarowania formy
  • kasza manna lub bułka tarta do posypania formy
  • kakao do oprószenia ciasta
Składniki
  • 200 g miękkiego masła
  • 250 g drobnego cukru do wypieków
  • 4 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 40 g (3 łyżki) Kakao Ciemnego Dr. Oetkera
  • 1 Cukier ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • masło do wysmarowania formy
  • kasza manna lub bułka tarta do posypania formy
  • kakao do oprószenia ciasta
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane