Torty

Tort orzechowy z kremem czekoladowym

Tort orzechowy z kremem czekoladowym

  • 12:00
  • 12
  • Średni
12:00
12
Średni

Tort orzechowy z kremem czekoladowym to idealny przepis na wiele okazji! Intensywny, orzechowy biszkopt połączyłam z czekoladowym kremem na bazie śmietanki. Całość ozdobiłam polewą i udekorowałam orzechami! Patrząc na efekt końcowy, mogę śmiało powiedzieć że piękno tkwi w prostocie. Polecam!

Składniki

Biszkopt orzechowy:
  • 5 jajek
  • 150 g cukru pudru
  • 250 g zmielonych orzechów włoskich
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Poncz:
  • 50 ml wódki orzechowej
Krem czekoladowy:
  • 300 g czekolady mlecznej
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 750 ml śmietanki 30%
  • 3 płatki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
Polewa na górę:
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 50 ml śmietanki 30%
Do dekoracji:
  • kilka orzechów włoskich
Składniki
Biszkopt orzechowy:
  • 5 jajek
  • 150 g cukru pudru
  • 250 g zmielonych orzechów włoskich
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Poncz:
  • 50 ml wódki orzechowej
Krem czekoladowy:
  • 300 g czekolady mlecznej
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 750 ml śmietanki 30%
  • 3 płatki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
Polewa na górę:
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 50 ml śmietanki 30%
Do dekoracji:
  • kilka orzechów włoskich
Zobacz ten przepis na ws.pl
Torty ->

Przepisy z kategorii Torty

Wszystkiego słodkiego
02:00
10
Średni
Tort serduszko
Wszystkiego słodkiego
06:00
12
Średni
Tort Kutia z makiem