Ciasta drożdżowe

Drożdżowe ślimaczki

Drożdżowe ślimaczki

  • 02:00
  • 12
  • Średni
02:00
12
Średni

Drożdżowe ślimaczki to idealna propozycja na słoną przekąskę. Podstawą jest pyszne krucho-drożdżowe ciasto, a dodatki wymieniaj w zależności od upodobań. Dziś w moim przepisie klasyka, czyli pieczarki, szynka, ser i zielona pietruszka. Polecam na każdą domową imprezę.

Składniki

Składniki:
  • 300 g mąki
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g śmietany 18%
  • 120 g masła (rozpuszczonego i ostudzonego)
  • 50 g pikantnego ketchupu
  • 100 g sera Gouda, tłustego (startego na małych oczkach)
  • 10 plastrów szynki
  • Kilka gałązek zielonej pietruszki
  • 300 g pieczarek
Składniki
Składniki:
  • 300 g mąki
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g śmietany 18%
  • 120 g masła (rozpuszczonego i ostudzonego)
  • 50 g pikantnego ketchupu
  • 100 g sera Gouda, tłustego (startego na małych oczkach)
  • 10 plastrów szynki
  • Kilka gałązek zielonej pietruszki
  • 300 g pieczarek
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe