Ciasta drożdżowe

Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką

  • 01:40
  • 16
  • Łatwy
01:40
16
Łatwy

Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką to propozycja, której nie może zabraknąć w sezonie jagodowym. Chrupiąca kruszonka połączona z dojrzałymi jagodami tworzy smaczny, letni deser. Przygotowanie tego smakołyku jest szybkie, a aromat jedyny w swoim rodzaju! 😊 Planujecie piknik czy mini przyjęcie– ciasto drożdżowe z leśnymi owocami i kruszonką jest strzałem w dziesiątkę. Oczywiście najlepiej smakuje niedługo po upieczeniu. Zapraszam na letnią ucztę😊

Składniki

Ciasto:
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 2 szczypty soli
  • 130 g cukru
  • 250 ml ciepłego mleka
  • 125 ml oleju
  • 2 jajka
Kruszonka:
  • 150 g maki pszennej
  • 120 g cukru trzcinowego
  • 100 g masła
Dodatkowo:
  • 300 g jagód
Składniki
Ciasto:
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 2 szczypty soli
  • 130 g cukru
  • 250 ml ciepłego mleka
  • 125 ml oleju
  • 2 jajka
Kruszonka:
  • 150 g maki pszennej
  • 120 g cukru trzcinowego
  • 100 g masła
Dodatkowo:
  • 300 g jagód
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe