Ciasta przekładane

Ciasto Orzech Włoski

Ciasto Orzech Włoski

  • 02:00
  • 16
  • Średni
02:00
16
Średni

Ciasto Orzech Włoski. Postanowiłam przygotować fantastyczne ciasto orzechowe, klasyka wśród przepisów na ciasta z orzechami. Było tak pyszne, że z trudem doczekało się zdjęcia. :)

Składniki

Ciasto:
  • 150 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki Sody Dr. Oetkera
  • 2 łyżki miodu
  • 500 g mąki pszennej
  • 2 jajka
Masa orzechowa:
  • 200 g orzechów włoskich (grubo pokrojonych)
  • 100 g masła
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1,5 łyżki miodu
Krem:
  • 400 ml mleka
  • 40 g cukru
  • 1 Budyń waniliowy Dr. Oetkera
  • 50 g masła
Poncz:
  • 100 ml ciemnej herbaty
  • 50 ml wódki
  • 1 łyżeczka cukru
Dekoracja:
  • 50uj g czekolady deserowej
  • Kilka orzechów włoskich
Składniki
Ciasto:
  • 150 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki Sody Dr. Oetkera
  • 2 łyżki miodu
  • 500 g mąki pszennej
  • 2 jajka
Masa orzechowa:
  • 200 g orzechów włoskich (grubo pokrojonych)
  • 100 g masła
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1,5 łyżki miodu
Krem:
  • 400 ml mleka
  • 40 g cukru
  • 1 Budyń waniliowy Dr. Oetkera
  • 50 g masła
Poncz:
  • 100 ml ciemnej herbaty
  • 50 ml wódki
  • 1 łyżeczka cukru
Dekoracja:
  • 50uj g czekolady deserowej
  • Kilka orzechów włoskich
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta przekładane ->

Przepisy z kategorii Ciasta przekładane

Wszystkiego słodkiego
04:00
24
Średni
Ciasto Bajka
Wszystkiego słodkiego
04:00
24
Średni
Brzoskwiniowa chmurka
Dr. Oetker poleca
02:00
24
Średni
Malinowa Fantazja
Dr. Oetker poleca
01:00
24
Średni
Ciasto Kubuś