Ciasta drożdżowe

Drożdżowe parowańce ze śliwkami

Drożdżowe parowańce ze śliwkami

  • 01:00
  • 10
  • Średni
01:00
10
Średni

Parowańce posiadają wiele różnych nazw - pyzy drożdżowe, pampuchy czy parzaki. Jednak zawsze chodzi o jedną i tę samą potrawę.  Śliwki węgierki idealnie nadają się do uzupełnienia naszego deseru.

Składniki

  • 1 opakowanie Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • 450 g mąki pszennej
  • 70 g cukru pudru
  • Szczypta soli
  • 80 g masła
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
Dodatkowo:
  • 10 dojrzałych śliwek węgierek
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu Dr. Oetkera
  • 1 opakowanie Sosu o smaku owoców leśnych Dr. Oetkera
Składniki
  • 1 opakowanie Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • 450 g mąki pszennej
  • 70 g cukru pudru
  • Szczypta soli
  • 80 g masła
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
Dodatkowo:
  • 10 dojrzałych śliwek węgierek
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu Dr. Oetkera
  • 1 opakowanie Sosu o smaku owoców leśnych Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe