Ciasta francuskie i półfrancuskie

Francuskie trójkąciki z figami

Francuskie trójkąciki z figami

  • 00:40
  • 20
  • Łatwy
00:40
20
Łatwy

Francuskie trójkąciki z figami – wybawienie kiedy goście mają zjawić się lada moment a my chcemy poczęstować ich czymś pysznym i przygotowanym własnoręcznie. Ciasto francuskie, które możecie kupić wcześniej gotowe, kroimy w trójkąty, następnie nakładamy waniliową ricottę oraz świeżą figę. Po upieczeniu całość polewamy miodem. Prosto szybko, pysznie! :) Dajcie znać w komentarzu jak szybko trójkąciki zniknęły z Waszych talerzyków. ;)

Smacznego!

Składniki

Trójkąciki:
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 250 g ricotty
  • 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka Cukru z Wanilią Dr. Oetkera
  • 4-5 fig
Dodatkowo:
  • 1 jajko + 2 łyżki wody
  • miód do polania
Składniki
Trójkąciki:
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 250 g ricotty
  • 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka Cukru z Wanilią Dr. Oetkera
  • 4-5 fig
Dodatkowo:
  • 1 jajko + 2 łyżki wody
  • miód do polania
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta francuskie i półfrancuskie ->

Przepisy z kategorii Ciasta francuskie i półfrancuskie

Wszystkiego słodkiego
00:24
10
Trudny
Croissant
Wszystkiego słodkiego
02:50
24
Średni
Ciasto francuskie