Ciasta kruche i tarty

Szybka tarta z sezonowymi owocami i mascarpone

Szybka tarta z sezonowymi owocami i mascarpone

  • 01:00
  • 12
  • Łatwy
01:00
12
Łatwy

Szybka tarta z sezonowymi owocami i mascarpone to ciasto z owocowymi smakami lata. Truskawki, maliny i porzeczki idealnie łączą się z mascarpone, stanowiąc przepyszne nadzienie delikatnej tarty. Piekąc taką tartę pamiętajcie o podsypaniu ciasta mieszanką z mąki i mielonych migdałów - dzięki temu, ciasto nie nasiąknie sokiem z owoców i pozostanie kruche. Duża ilość owoców sprawia, że tarta nie tylko ma piękny, intensywnie owocowy zapach, ale co najważniejsze – uroczo wygląda.

Składniki

Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 150 g zimnego masła
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 100 ml zimnej maślanki
  • 1 łyżeczka Cukru wanilinowego Dr. Oetkera
Wypełnienie:
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 250 g pokrojonych w kawałki truskawek
  • 250 g malin
  • 50 g czerwonych porzeczek
  • 125 g serka mascarpone
  • cukier puder
Składniki
Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 150 g zimnego masła
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 100 ml zimnej maślanki
  • 1 łyżeczka Cukru wanilinowego Dr. Oetkera
Wypełnienie:
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 250 g pokrojonych w kawałki truskawek
  • 250 g malin
  • 50 g czerwonych porzeczek
  • 125 g serka mascarpone
  • cukier puder
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty