Eklerki z czekoladą ruby - Przepis
Ciasta parzone

Eklerki z czekoladą ruby

Eklerki z czekoladą ruby

  • 02:00
  • 20
  • Trudny
02:00
20
Trudny

Eklerki z czekoladą ruby, to nieco odmienna alternatywa tradycyjnych eklerków, idealna dla fanów słodkich eksperymentów! Ruby, to nowy rodzaj czekolady: jest kremowa i delikatnie owocowa. Oprócz walorów smakowych, wyróżnia się różowym kolorem! Co ważne - wszystkie jej właściwości są naturalne - bez dodatku barwników oraz aromatów. W połączeniu z malinami i serkiem mascarpone, tworzy naprawdę przepyszny krem.  Dzięki urokliwej dekoracji, eklerki znakomicie sprawdzą się jako walentynkowy prezent! Wystarczy zapakować je w śliczne pudełko (najlepiej wykonane samodzielnie  i przepis na piękny i smaczny upominek gotowy! 

Składniki

Eklerki:
  • 250 ml wody
  • 250 ml mleka
  • 150 g masła
  • 2 g soli
  • 5 g cukru
  • 200 g mąki
  • 4 jajka
Krem:
  • 250g serka mascarpone
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 15 g cukru pudru
  • 150 g czekolady ruby
  • 4 g liofilizowanych malin
Do dekoracji:
  • 100 g czekolady ruby
  • Mix dekoracji cukrowych Love Dr. Oetkera
  • 50 ml śmietanki 30%
  • liofilizowane maliny
Składniki
Eklerki:
  • 250 ml wody
  • 250 ml mleka
  • 150 g masła
  • 2 g soli
  • 5 g cukru
  • 200 g mąki
  • 4 jajka
Krem:
  • 250g serka mascarpone
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 15 g cukru pudru
  • 150 g czekolady ruby
  • 4 g liofilizowanych malin
Do dekoracji:
  • 100 g czekolady ruby
  • Mix dekoracji cukrowych Love Dr. Oetkera
  • 50 ml śmietanki 30%
  • liofilizowane maliny
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta parzone ->

Przepisy z kategorii Ciasta parzone