Ciasta przekładane

Chałwowiec

Chałwowiec

  • 06:00
  • 16
  • Łatwy
06:00
16
Łatwy

Chałwowiec. Chcesz zaskoczyć czymś przepysznym ale szybkim i prostym do przygotowania? Ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie. Doskonały na spotkania przy kawie ale też jako deser na specjalną okazję. Wyrazisty krem chałwowy, pomiędzy herbatnikami, przełamałyśmy konfiturą z lekko kwaśnych owoców.Polecam!

Składniki

Do przełożenia:
  • 350 g herbatników kakaowych
  • 150 g podłużnych biszkoptów
  • 1 konfitura wiśniowa lub dżem porzeczkowy
Masa chałwowa:
  • 2 łyżeczki Żelatyny Dr. Oetkera
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml kremówki
  • 350 g chałwy
Ponadto:
  • 300 ml mocnej, słodkiej kawy
Warstwa śmietanowa:
  • 250 ml kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 Śmietan-fix Dr. Oetkera
Do dekoracji:
  • 50 g czekolady
  • Papier do pieczenia
Składniki
Do przełożenia:
  • 350 g herbatników kakaowych
  • 150 g podłużnych biszkoptów
  • 1 konfitura wiśniowa lub dżem porzeczkowy
Masa chałwowa:
  • 2 łyżeczki Żelatyny Dr. Oetkera
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml kremówki
  • 350 g chałwy
Ponadto:
  • 300 ml mocnej, słodkiej kawy
Warstwa śmietanowa:
  • 250 ml kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 Śmietan-fix Dr. Oetkera
Do dekoracji:
  • 50 g czekolady
  • Papier do pieczenia
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta przekładane ->

Przepisy z kategorii Ciasta przekładane

Dr. Oetker poleca
01:00
24
Średni
Ciasto Kubuś
Wszystkiego słodkiego
02:00
16
Średni
Kostka malinowa
Wszystkiego słodkiego
02:00
16
Średni
Ciasto Orzech Włoski
Wszystkiego słodkiego
12:00
24
Średni
Kora orzechowa