Biscotti z pistacjami i białą czekoladą - Przepis
Ciasteczka

Biscotti z pistacjami i białą czekoladą

Biscotti z pistacjami i białą czekoladą

  • 01:30
  • 30
  • Łatwy
01:30
30
Łatwy

Włoskie ciasteczka biscotti dzięki podwójnemu wypiekaniu są niezwykle chrupiące. Poniższa wersja zawiera pistacje i białą czekoladę, co nadaje im wspaniałego aromatu i smaku. Co ważne, te chrupiące ciasteczka długo zachowują świeżość. Będą idealne do kawy dla gości lub kieliszka wina.

Składniki

Ciasteczka:
  • 250 g mąki pszennej
  • 5 g Proszku do pieczenia Dr. Oetkera (1 łyżeczka)
  • 50 g miękkiego masła
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 100 g białej czekolady, posiekanej
  • 50 g pistacji, obranych i posiekanych
Do dekoracji:
  • 100 g białej czekolady
  • 50 g pistacji, posiekanych
Składniki
Ciasteczka:
  • 250 g mąki pszennej
  • 5 g Proszku do pieczenia Dr. Oetkera (1 łyżeczka)
  • 50 g miękkiego masła
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 100 g białej czekolady, posiekanej
  • 50 g pistacji, obranych i posiekanych
Do dekoracji:
  • 100 g białej czekolady
  • 50 g pistacji, posiekanych
Ciasteczka ->

Przepisy z kategorii Ciasteczka

Wszystkiego słodkiego
00:30
20
Łatwy
Ciasteczka kleikowe
Wszystkiego słodkiego
01:00
40
Łatwy
Amaretti