Chocolate chip cookies
Czekoladowe El Dorado, czyli kultowe, amerykańskie ciasteczka chocolate chip 🍪W myśl zasady, że czekolady nigdy za wiele, mamy tu jednocześnie wersję gorzką, mleczną i białą🍫🍫🍫Wszystko po to, aby te genialne ciasteczka śniły Wam się po nocach 😜
Chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku, z wyraźnie wyczuwalnymi kawałkami czekolady 😍 Dodatek Czarnego Kakao od Dr. Oetkera z linii "Ze świata natury" sprawia, że ciastka mają intensywny, ciemny kolor bez dodatku sztucznych barwników, a także nadaje wypiekom ciekawy, charakterystyczny smak 😮
Ciasteczka chocolate chip są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealny przepis jeśli chcecie przygotować coś pysznego wspólnie z dziećmi - najlepsza zabawa to właśnie ta w kuchni, przy której można się razem ubrudzić 👨👩👧👦
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka czekoladowe:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 160°C.
Czekolady posiekaj na małe kawałki.
-
Krok 2
Masło utrzyj z cukrami na jasną masę, a następnie dodaj jajko i zmiksuj do połączenia.
-
Krok 3
Do masy dodaj mleko.
-
Krok 4
Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj do masy i zmiksuj całość do połączenia składników.
-
Krok 5
Na koniec dodaj posiekane czekolady i wymieszaj.
-
Krok 6
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj po łyżce ciasta i rozpłaszcz lekko.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 13 minut. Upieczone ciastka powinny pozostać lekko miękkie na środku.
-
Może się przydać
Wentylowana blacha do pieczenia ciasteczek. Idealnie płaska, dzięki wentylowaniu równomiernie rozprowadza ciepło i ciastka równo się pieką.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/chocolate-chip-cookies |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze