1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 3 oceny

Czekoladowe El Dorado, czyli kultowe, amerykańskie ciasteczka chocolate chip 🍪W myśl zasady, że czekolady nigdy za wiele, mamy tu jednocześnie wersję gorzką, mleczną i białą🍫🍫🍫Wszystko po to, aby te genialne ciasteczka śniły Wam się po nocach 😜

Chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku, z wyraźnie wyczuwalnymi kawałkami czekolady 😍 Dodatek Czarnego Kakao od Dr. Oetkera z linii "Ze świata natury" sprawia, że ciastka mają intensywny, ciemny kolor bez dodatku sztucznych barwników, a także nadaje wypiekom ciekawy, charakterystyczny smak 😮

Ciasteczka chocolate chip są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealny przepis jeśli chcecie przygotować coś pysznego wspólnie z dziećmi - najlepsza zabawa to właśnie ta w kuchni, przy której można się razem ubrudzić 👨‍👩‍👧‍👦

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasteczka czekoladowe:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 160°C.

    Czekolady posiekaj na małe kawałki.

    czekolada gorzka, czekolada mleczna, czekolada biała
  • Krok 2

    Masło utrzyj z cukrami na jasną masę, a następnie dodaj jajko i zmiksuj do połączenia.

    masło utarte z cukrem i cukrem z wanilią, jajko
  • Masło Klasyczne Lurpak®

    Niezastąpione przy wypiekach Masło Klasyczne Lurpak® doskonale podkreśli smak Twoich ulubionych przepisów. Masło powstaje ze świeżej śmietanki, dzięki czemu zachwyca subtelnością i idealnie komponuje się ze słodyczą ciast, tortów i drobnych wypieków.

  • Krok 3

    Do masy dodaj mleko.

    masa maślana , mleko
  • Krok 4

    Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj do masy i zmiksuj całość do połączenia składników.

    maka, proszek do pieczenia, sól, ciemne kakao, czarne kakao Dr. Oetkera
  • Krok 5

    Na koniec dodaj posiekane czekolady i wymieszaj.

    ciasto na ciasteczka z kawałkami czekolady
  • Krok 6

    Na blachę wyłożoną papierem do  pieczenia wykładaj po łyżce ciasta i rozpłaszcz lekko.

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 13 minut. Upieczone ciastka powinny pozostać lekko miękkie na środku.

    formowanie ciasteczek na blasze
  • Może się przydać

    Wentylowana blacha do pieczenia ciasteczek. Idealnie płaska, dzięki wentylowaniu równomiernie rozprowadza ciepło i ciastka równo się pieką.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/chocolate-chip-cookies

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej