Ciasteczka

Rogaliki z budyniem i śliwkami

Rogaliki z budyniem i śliwkami

  • 01:00
  • 6
  • Łatwy
01:00
6
Łatwy

Przedstawiamy przepis na rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowo-śliwkowym. Delikatne, kruche, kremowe z nutką kwaśnej śliwki, posypane chrupiącymi płatkami migdałowymi.

Składniki

Składniki:
  • 400 ml mleka
  • 1 Budyń śmietankowy Dr. Oetkera
  • 2 łyżki cukru
  • 200 g śliwek
  • 1 ciasto francuskie XXL
  • 1 jajko
  • 50 g płatków migdałów
Składniki
Składniki:
  • 400 ml mleka
  • 1 Budyń śmietankowy Dr. Oetkera
  • 2 łyżki cukru
  • 200 g śliwek
  • 1 ciasto francuskie XXL
  • 1 jajko
  • 50 g płatków migdałów
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasteczka ->

Przepisy z kategorii Ciasteczka

Wszystkiego słodkiego
00:30
20
Łatwy
Ciasteczka kleikowe