Nugat waniliowy z orzechami - Przepis
Ciasteczka

Nugat waniliowy z orzechami

Nugat waniliowy z orzechami

  • 01:00
  • 50
  • Trudny
01:00
50
Trudny

Nugat waniliowy z orzechami to pyszne, słodkie kosteczki, skrywające wewnątrz same pyszności: suszoną żurawinę,  orzechy laskowe, migdały i pistacje. Nugat przygotowuje się wykorzystując białka oraz słodki syrop, do wykonania którego użyłyśmy m.in. miodu i syropu z agawy. Aby masa się udała niezbędny jest termometr cukierniczy - bez uzyskania odpowiedniej temperatury nugat nie będzie miał właściwej konsystencji. Po zmiksowaniu wszystkich składników wystarczy przełożyć je do formy i odstawić do schłodzenia.

Składniki

  • 300 g płynnego miodu
  • 370 g cukru
  • 125 ml wody
  • 100 ml syropu z agawy
  • 3 białka
  • 155 g orzechów laskowych
  • 300 g migdałów
  • 100 g pistacji
  • 100 g żurawiny suszonej
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera
Składniki
  • 300 g płynnego miodu
  • 370 g cukru
  • 125 ml wody
  • 100 ml syropu z agawy
  • 3 białka
  • 155 g orzechów laskowych
  • 300 g migdałów
  • 100 g pistacji
  • 100 g żurawiny suszonej
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasteczka ->

Przepisy z kategorii Ciasteczka

Wszystkiego słodkiego
01:00
14
Łatwy
Batoniki orzechowe
Wszystkiego słodkiego
02:00
80
Łatwy
Ciasteczka domino