Ciasteczka z czekoladą i żurawiną

Ciasteczka z kawałkami czekolady i żurawiną. Najlepsze do popołudniowej herbaty.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Czekoladę pokrój w kostkę.
-
Krok 2
Miękkie masło utrzyj z cukrem, dodaj jajko i krótko zmiksuj.
-
Krok 3
Dodaj mąkę, sodę, sól, przyprawę korzenną i dokładnie zmiksuj do uzyskania jednolitej konstencji. Na końcu wmieszaj kawałki czekolady i żurawinę.
-
Krok 4
Z ciasta formuj ciasteczka i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 10 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze