1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Ciasteczka podwójnie czekoladowe

Ciasteczka podwójnie czekoladowe

ciasteczka podwójnie czekoladowe z dodatkiem kakao i czekolady, ułożone jedno na drugim i przewiązane wstążeczką - wszystkiego słodkiego
ciasteczka podwójnie czekoladowe z dodatkiem kakao i czekolady, ułożone jedno na drugim i przewiązane wstążeczką - wszystkiego słodkiego
Teresa - zdjęcie profilowe
Teresa Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Dziś mam dla Was przepis na bardzo smaczne i proste ciasteczka podwójnie czekoladowe! 🍫🍫 Ciasto z dodatkiem kakao oraz posiekanej czekolady - to podwójnie czekoladowa uczta dla zmysłów! Można śmiało zabrać je ze sobą do szkoły, pracy czy na wycieczkę. 📷 Polecam! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie ciasteczek podwójnie czekoladowych:

  • Krok 1

    Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Papier do wypieków

    Uniwersalny papier do pieczenia przydatny w każdym domu!

  • Krok 2

    Masło zmiksuj z cukrami na puszystą masę.

  • Krok 3

    Następnie dodaj jajka, cukier wanilinowy i ponownie zmiksuj. Do drugiej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao, wymieszaj i przesiej przez sito do masy jajecznej.

  • Może się przydać

    Sitko z drewnianą rączką w stylu Retro o średnicy 10 cm i długości 24 cm od Dr. Oetkera. Idealne do przesiewania mąki, cukru pudru czy kakao.

  • Krok 4

    Czekoladę pokrój w drobną kostkę, dodaj do masy i wymieszaj. Łyżką formuj ciasteczka na blaszce, zachowując odstępy. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180°C.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/ciasteczka-podwojnie-czekoladowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej