1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Popękane ciasteczka czekoladowe

Popękane ciasteczka czekoladowe

popekane ciasteczka czekoladowe
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Popękane ciasteczka czekoladowe, wyglądają efektownie i smakują nieziemsko. Są mocno czekoladowe, mięciutkie w środku, a chrupiące na zewnątrz. Uwielbiam w pieczeniu to, że często szybko i łatwo można przygotować prawdziwe rarytasy. ;) Koniecznie wypróbuj przepis na te oryginalne ciasteczka i daj znać jak Ci się udały! :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 170°C.

  • Krok 2

    Gorzką czekoladę i masło rozpuść w garnku na małym ogniu.

  • Krok 3

    Jajka utrzyj z cukrem do puszystej konsystencji, dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i dobrze wymieszaj.

  • Krok 4

    Mąkę, proszek do pieczenia i kakao dodaj do mokrych składników i zagnieć.

  • Krok 5

    Ciasto włóż do lodówki na godzinę.

  • Krok 6

    Schłodzone ciasto nabieraj łyżeczką i formuj kulki, które obtaczaj w cukrze pudrze.

  • Krok 7

    Układaj je na blasze i delikatnie spłaszczaj. Piecz przez około 20 minut.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej