1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Popękane ciasteczka czekoladowe

Popękane ciasteczka czekoladowe

popękane ciasteczka czekoladowe obtoczone cukrem pudrem na blacie stołu - wszystkiego słodkiego
popękane ciasteczka czekoladowe obtoczone cukrem pudrem na blacie stołu - wszystkiego słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Popękane ciasteczka czekoladowe 🍫🍫 wyglądają efektownie i smakują nieziemsko. Są mocno czekoladowe, mięciutkie w środku, a chrupiące na zewnątrz. Uwielbiam w pieczeniu to, że często szybko i łatwo można przygotować prawdziwe rarytasy. 😉 Koniecznie wypróbuj przepis na te oryginalne ciasteczka i daj znać jak Ci się udały! ❤️


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie popękanych ciasteczek czekoladowych:

  • Krok 1

    Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 170°C.

  • Krok 2

    Gorzką czekoladę i masło rozpuść w garnku na małym ogniu.

  • Krok 3

    Jajka utrzyj z cukrem pudrem do puszystej konsystencji, dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i dobrze wymieszaj.

  • Krok 4

    Mąkę, proszek do pieczenia i kakao dodaj do mokrych składników i zagnieć ciasto.

  • Ciemne kakao Dr. Oetker

    Oryginalne i intensywnie czekoladowe ciemne kakao od Dr. Oetkera sprawdzi się w wielu przepisach na ciasta, desery, polewy, a także do picia.

    Ciemne kakao Dr. Oetker
  • Krok 5

    Ciasto na ciasteczka czekoladowe włóż do lodówki na godzinę.

  • Krok 6

    Schłodzone ciasto nabieraj łyżeczką i formuj kulki, które obtaczaj w cukrze pudrze.

  • Krok 7

    Układaj je na blasze i delikatnie spłaszczaj. Piecz przez około 20 minut.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/popekane-czekoladowe-ciasteczka

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej