1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Pralinki

Pralinki

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Pralinki w trzech odsłonach... Oczarują Was swoim smakiem i wyglądem. Kremowe wnętrze z nutą pierniczków, wanilii lub pomarańczy otoczone czekoladą idealne na świąteczny stół lub jako słodki prezent. Proste składniki, kilka łatwych kroków, garść uroczych dekoracji i upominek gotowy!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Pralinki:

  • Krok 1

    Ciastka pokrusz na piasek, używając malaksera lub woreczka i wałka. Następnie dodaj mascarpone i przyprawę korzenną lub pastę waniliową albo cukier ze skórką pomarańczy.

  • Krok 2

    Zmiksuj w malakserze lub zagnieć na jednolitą masę. Formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układaj na tacy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do zamrażarki na ok. 30 minut, aby się dobrze schłodziły.

Dekorowanie:

  • Krok 3

    W międzyczasie rozpuść czekoladę w misce ustawionej nad parą wodną (na minimalnej mocy palnika) i przygotuj posypki.

  • Krok 4

    Schłodzone kuleczki połóż po kolei na widelczyku, łyżką nabieraj czekoladę i oblewaj dokładnie pralinki.

  • Krok 5

    Odkładaj je na papier do pieczenia i od razu dekoruj posypkami zanim czekolada zastygnie.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej