Dyniowe ciasteczka owsiane z czekoladą

Upiekłam wyjątkowo smaczne i bardzo kruche, wręcz chrupiące ciasteczka owsiane z czekoladą. Do ciasta dodałam puree z dyni, przez co ciasteczka nabrały jesiennego charakteru. Taka odsłona kruchych ciasteczek to moja propozycja na słodki dodatek do rozgrzewającej jesiennej herbaty. Mam nadzieję, że zachęciłam Was, do ich upieczenia?
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 180˚C. Masło przełóż do miski, dodaj cukier i cukier wanilinowy i utrzyj na puch.
-
Krok 2
Cały czas miksując, dodawaj stopniowo puree z dyni. Następnie dodaj pozostałe suche składniki, na końcu płatki i kawałki czekolady.
-
Krok 3
Na blaszkach z wyposażenia piekarnika uformuj ciasteczka wielkości orzecha włoskiego - lekko je spłaszczając i zachowując odległości między nimi.
-
Krok 4
Piecz do zrumienienia, około 16-18 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze