1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Dyniowe ciasteczka owsiane z czekoladą

Dyniowe ciasteczka owsiane z czekoladą

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Upiekłam wyjątkowo smaczne i bardzo kruche, wręcz chrupiące ciasteczka owsiane z czekoladą. Do ciasta dodałam puree z dyni, przez co ciasteczka nabrały jesiennego charakteru. Taka odsłona kruchych ciasteczek to moja propozycja na słodki dodatek do rozgrzewającej jesiennej herbaty. Mam nadzieję, że zachęciłam Was, do ich upieczenia?


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Piekarnik rozgrzej do 180˚C. Masło przełóż do miski, dodaj cukier i cukier wanilinowy i utrzyj na puch. 

  • Krok 2

    Cały czas miksując, dodawaj stopniowo puree z dyni. Następnie dodaj pozostałe suche składniki, na końcu płatki i kawałki czekolady.

  • Krok 3

    Na blaszkach z wyposażenia piekarnika uformuj ciasteczka wielkości orzecha włoskiego - lekko je spłaszczając i zachowując odległości między nimi. 

  • Krok 4

    Piecz do zrumienienia, około 16-18 minut.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej