Desery

Budyniowy deser sułtański

Budyniowy deser sułtański

  • 01:00
  • 4
  • Łatwy
01:00
4
Łatwy

Budyniowy deser sułtański, klasyka polskich deserów. Budyń zagotowałam na śmietance i dodałam do niego namoczone w rumie rodzynki. Cały deser obsypałam pokruszonymi bezikami, dzięki czemu przyjemnie chrupie. Deser ozdobiłam bitą śmietaną i startą czekoladą. Całość wygląda bardzo okazale i apetycznie. Szybki i uroczy deser :)

Składniki

Składniki:
  • Przepis na 4 porcje
  • 50 g rodzynek
  • 50 g rumu
  • 200 ml mleka
  • 1 Budyń smak czekoladowy Dr. Oetkera
  • 30 g cukru (2 łyżki)
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 50 g małych bezików
Do dekoracji:
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 4 kostki czekolady
Składniki
Składniki:
  • Przepis na 4 porcje
  • 50 g rodzynek
  • 50 g rumu
  • 200 ml mleka
  • 1 Budyń smak czekoladowy Dr. Oetkera
  • 30 g cukru (2 łyżki)
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 50 g małych bezików
Do dekoracji:
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 4 kostki czekolady
Zobacz ten przepis na ws.pl
Desery ->

Przepisy z kategorii Desery